Ministrul Alexandru Rafila, avertisment dur despre un nou val de Covid. „Trecerea prin boală și vaccinul nu mai opresc transmiterea”

Stan Filon 21.06.2022, 11:17
Ministrul Alexandru Rafila, avertisment dur despre un nou val de Covid. „Trecerea prin boală și vaccinul nu mai opresc transmiterea”

Alexandru Rafila vine cu un avertisment dur legat de pandemia de coronavirus. Chiar dacă pare că s-a încheiat, iată că pandemia de coronavirus ar putea reveni, iar un exemplu este Germania, care în acest moment se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de noi îmbolnăviri! Ministrul Sănătății vine cu un anunț mai mult decât îngrijorător și spune că virusul nu mai ține cont de trecerea prin boală și nici măcar de vaccinurile pe care foarte mulți români le-au făcut.

Anunț îngrijorător făcut de ministrul Sănătății privind un nou val de coronavirus

Așadar, ministru Sănătății, Alexandru Rafila, vine cu un anunț îngrijorător, chiar în timp ce Germania se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus. În Germania au fost chiar și câte 100 de mii de cazuri noi de coronavirus înregistrate într-o zi, iar reprezentantul guvernului spune că virusul nu mai ține cont acum de vaccinurile făcute de populație și nici măcar de trecerea prin boală. Transmiterea se face mult mai rapid, iar ministrul spune că trebuie protejați cei vulnerabili.

„Da, în Germania sunt foarte multe cazuri. Să vedem ce se va întâmpla. Acum, tabloul epidemiologic nu e chiar similar între Germania şi România. La noi am avut câteva valuri mai intense de îmbolnăvire. Problema este generată de faptul că nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea şi nici chiar combinaţia dintre cele două. În cazul meu, m-am infectat, apoi mi-am făcut trei doze de vaccin. Astfel de persoane se pot îmbolnăvi pentru că transmisibilitatea care era iniţial oprită de vaccin în momentul de faţă nu mai este influenţată decât în mică măsură. Ce s-a remarcat în Germania şi în alte ţări unde sunt multe cazuri este că formele grave sunt destul de puţine. De asta se recomandă protejarea persoanelor vulnerabile, decât măsuri în rândul populaţiei”, a declarat dr. Alexandru Rafila la România TV.

Anunt ingrijorator facut de ministrul Sanatatii privind un nou val de coronavirus
Anunt ingrijorator facut de ministrul Sanatatii privind un nou val de coronavirus

„Nu putem să tot primim un produs care nu are utilitate într-un anumit moment”

Legat de vaccinurile anti-coronavirus, care se dovedesc acum a fi incapabile să ne protejeze, ministrul Sănătății spune că România continuă să le plătească chiar dacă nu le mai primește și nu mai are nevoie de ele. Cu toate acestea, reprezentantul guvernului speră ca lumea să continue să se vaccineze sau măcar să apară un vaccin mai eficient.

„Deocamdată nu le primim, dar le trebuie să le plătim pentru că contractul stipulează nevoia, în cazul în care ele vor fi păstrate la producător, este o situaţie care impune asumarea plăţii acestor vaccinuri. Problema am discutat-o şi la Comisia Europeană acum o săptămână şi opinia tuturor a fost că cel puţin pentru dozele alocate anului 2023 trebuie să existe o soluţie pentru că nu putem să tot primim un produs care nu are utilitate într-un anumit moment.

Sperăm să apară o nouă formulă a vaccinului, să convingem cât mai multe persoane să se vaccineze cu o eventuală doză suplimentară, dar oricum cantităţile pe care le avem la dispoziţie şi posibilitatea de a le vinde şi de a le dona nu mai există în acest moment, inclusiv mecanismul ONU COVAX nu mai primeşte vaccinuri pentru donaţie”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...