Milionar american, ucis de un român cu un cocktail de droguri și alcool. Planul diabolic pus la cale de bărbat

Cătălina Burghelea 30.12.2021, 11:36
Milionar american, ucis de un român cu un cocktail de droguri și alcool. Planul diabolic pus la cale de bărbat

Un magnat american a fost otrăvit mortal, după ce a invitat doi bărbați în camera sa de hotel, cu scopul să întrețină relații sexuale. José Rosado, în vârstă de 42 de ani, a murit după ce a fost drogat în apartamentul său de lux, de la hotelul Westin Palace din Madrid, pe 29 octombrie a acestui an. Unul dintre suspecți este român.

Un magnat american, omorât cu un cocktail de droguri și alcool

Omul de afaceri american José Rosado și-a găsit sfârșitul în mijlocul luxului. Angajații hotelului la care era cazat i-au găsit cadavrul pe 30 octombrie, într-o cameră a hotelului Palace din Madrid. Fără semne de violență sau lovituri pe corp, fără sânge. Camera era doar dezordonată. La prima vedere, totul a indicat o moarte naturală.

Suspecții, printre care și un român, au fost arestați

Ofițerii de la secția de poliție din apropiere și anchetatorii au percheziționat camera de hotel. Așa au putut afla că multe obiecte personale ale bărbatului au dispărut. Două luni mai târziu, oamenii legii i-au arestat pe cele două persoane care se aflau cu victima în acea noapte în cameră.

„În corpul său s-au găsit substanțe depresive care, amestecate cu alcool, i-au fost fatale”, au explicat surse din poliție, pentru El Pais.

Unul dintre suspecți este un cetățean român în vârstă de 39 de ani, cu nouă arestări anterioare, iar celălalt este un marocan de 29 de ani, cu antecedente penale.

Ce crede poliția că s-a întâmplat în noaptea crimei

Cu o noapte înainte de găsirea cadavrului, pe 29 octombrie, victima a părăsit hotelul pentru a bea ceva. A mers într-o zonă din apropierea hotelului și într-unul dintre aceste baruri este locul unde polițiștii cred că i-a întâlnit pe cei doi indivizi care au ajuns să-l ucidă. Anchetatorii nu știu deocamdată dacă a fost o întâlnire întâmplătoare sau dacă i-a contactat printr-o aplicație.

Ceea ce se știe este că Rosado se afla în acele zile la Madrid ca să se relaxeze și că atunci când a intrat în camera lui, însoțit de acești doi bărbați, era „perfect” conștient. Familia a fost cea care, neavând vești despre el de câteva ore, a tras un semnal de alarmă, iar membrii hotelului au găsit cadavrul.

Camerele video ale hotelului de lux au surprins o fază cheie

Imaginile de supraveghere de la hotel au arătat că „doi, până la trei bărbați” l-au însoțit în camera lui de hotel. Odată ajunși în încăperea luxoasă, criminalii au pus la cale planul diabolic de a-l ucide pe milionar cu droguri și alcool, apoi să-l jefuiască.

Poliția a crezut inițial că milionarul a murit din cauze naturale, însă autopsia a arătat că Rosado a ingerat un cocktail de droguri și alcool.

Rosado, care s-a născut în New Jersey, a locuit în Miami, dar a petrecut timp în Spania, fiind responsabil de cel mai mare șantier naval privat din Spania, Hijos de J. Barreras, până când a părăsit postul la începutul acestui an.

Acuzații grave la adresa făptașilor

La arestarea celor doi suspecți, polițiștii au găsit hainele pe care le-au purtat cei doi în ziua crimei, împreună cu peste 2.500 de euro, telefoane mobile, tablete, bijuterii, documente terțe și alte obiecte de valoare. Cei doi bărbați au fost acuzați de omor, tâlhărie cu violență și fraudă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...