Miliardarul pe care 76.000 de oameni nu-l mai vor întors pe Pământ. ”Va fi un loc mai bun fără el”

Iancu Andreea, Rădulescu Valentin 22.06.2021, 20:39
Miliardarul pe care 76.000 de oameni nu-l mai vor întors pe Pământ. ”Va fi un loc mai bun fără el”

Un miliardar celebru în întreaga lume a reușit să îi enerveze la culme pe câțiva cetățeni, care au decis să semneze o petiție împotriva omului de afaceri. Miliardarul, pe care 76.000 de oameni nu-l mai vor întors pe Pământ, urmează să facă parte din primul echipaj al unui zbor inedit în spațiu. Prima călătorie spațială în scop turistic urmează să aibă loc în luna iulie a acestui an, iar miliardarul se numără printre membrii. Anunțul afaceristului a fost dur criticat, semnatarii petiției lansând replici acide la adresa sa.

Cine este miliardarul pe care 76.000 de oameni nu-l mai vor întors pe Pământ

O petiție, organizată pe platforma change.org, a stârnit reacții inedite, după ce semnatarii au ales să-și unească forțele împotriva unui om de afaceri. Miliardarul pe care 76.000 de oameni nu-l mai vor întors pe Pământ este nimeni altul decât Jeff Bezos, liderul Amazon. Omul de afaceri urmează să zboare în spațiu în cadrul primei călătorii turistice de acest gen, gest prin care a uimit întreaga lume. Decizia i-a lăsat însă rece pe cei care au semnat petiția împotriva lui. Al doilea cel mai bogat om al Planetei pare să aibă mai mulți dușmani decât credea. Comentariile acide la adresa sa nu au contenit în cadrul petiției.

“Nu-i permiteţi lui Jeff Bezos să revină pe Pământ” reprezintă numele petiției, care a fost inițiată în urmă cu două săptămâni de către Ric G. Acesta își propune să strângă 150.000 de semnături, sperând astfel să devină una dintre cele mai populare petiții de pe platforma change.org. În mod mai puțin așteptat, printre semnatarii petiției se numără și foști angajați ai companiei Amazon, organizație condusă chiar de către Jeff Bezos. Unul dintre cei mai bogați oameni al Planetei, cu o avere estimată la peste 200 de miliarde de dolari, a reușit să stârnească comentarii dure din partea celor care au semnat petiția.

Miliardarii nu ar trebui să existe nici pe Pământ şi nici în spaţiu. Cei care optează pentru a doua variantă, ar trebui să rămână acolo, scrie un semnatar al petiţiei.

Dacă poate fi trimis un miliardar pe Marte, de ce nu pleacă toţi acolo?, precizează altul.

Pământul va fi un loc mai bun fără ei, menționează al semnatar.

Te rog, rachetă, să nu funcţionezi bine, notează un altul în comentarii.

Cine este miliardarul pe care 76.000 de oameni nu-l mai vor întors pe Pământ
Jeff Bezos, fondatorul Amazon

Jeff Bezos urmează să participe la prima călătorie turistică în spațiu

Fondatorul Amazon a anunțat încă de la începutul lunii iunie că pe data de 20 iulie va lua parte la primul zbor turistic în spațiu organizat de societatea sa de explorare, Blue Origin. Racheta New Shepard urmează să găzduiască șase persoane, care vor putea admira Pământul din spațiu, prin cele opt hublouri cu care este dotată nava. Alături de Bezos urmează să călătorească și fratele său, Mark, precum și alte două persoane.

Să vezi Pământul din spaţiu ”te schimbă şi îţi schimbă relaţia cu Planeta şi cu umanitatea, spunea miliardarul despre viitoarea aventură.

Unul dintre locurile din cadrul rachetei va fi ocupat de către o persoană care a cumpărat cu 28 de milioane de dolari biletul pentru această călătorie, în urma unei licitații. Identitatea acesteia nu este deocamdată cunoscută, însă Bezos susține că banii vor fi folosiți în cadrul fundației Club pentru Viitor, ce aparține companiei Blue Origin, prin care se încurajează tinerii să urmeze profesii științifice. Pe de altă parte, unul dintre bogații Planetei a anunțat că urmează să părăsească postul de CEO al Amazon pe data de 5 iulie, alegând să își dedice activitățile acțiunilor caritabile și celor două companii, Blue Origin şi cotidianul The Washington Post.

Urmăriți Impact.ro și pe