Mii de români aşteaptă ore în şir să intre în ţară. E aglomeraţie mare la Vama Nădlac

Stan Filon, Ana Chivu 24.04.2021, 16:24
Mii de români aşteaptă ore în şir să intre în ţară. E aglomeraţie mare la Vama Nădlac

Este aglomerație mare la Vama Nădlac, unde mii de români se întorc acasă de Paște. Cozile sunt interminabile iar timpul de așteptare ajunge chiar și la patru ore. Mulți au făcut cale-ntoarsă, când au aflat că trebuie să intre în carantină.

Aglomerație mare în Vama Nădlac

Oamenii au primit niște foi pe care trebuie să le completeze, însă mulți nu s-au priceput deloc, iar timpul de așteptare în vamă crește considerabil. În plus, fiecare cetățean care intră în țară trebuie să treacă pe la cortul de triaj, unde așteaptă la o altă coadă.

Mulți spun că și-au luat doar 10 zile de concediu, însă au aflat că trebuie să stea nu mai puțin de 14 zile în carantină, așa că au renunțat să mai meargă la cei dragi și au făcut cale-ntoarsă, mai ales după ce au văzut și aglomerația de la Vama Nădlac. ”Stăm două ore, trei ore și îți dă să scrii date. Ce date tre să scrii, nu știu…Trei ore jumate, patru. Din Germania venim”, a declarat pentru Digi 24 un cetățean care aștepta să intre în țară, însă a fost tare dezamăgit când a aflat că trebuie să stea în carantină.

Aglomeratie mare in Vama Nadlac
Aglomeratie mare in Vama Nadlac

”Avem doar 10 zile de concediu și stăm 14 zile în carantină”

”Suntem nemulțumiți, venim din Germania fără să știm că ne pune în carantină. Avem doar 10 zile de concediu și stăm 14 zile în carantină. Cum se poate treaba asta, fără să fim anunțați? E o prostie! Și nici măcar informații, că te repezesc că nu ai citit Monitorul. Când să citim Monitorul, dacă am fost la lucru și am plecat de dimineață, când?!

Venim pentru sărbatori, pentru o zi, două și plecăm înapoi. Dacă ne dă două săptămâni carantină aici, ce facem? Că ne dă afară de la muncă. Ne-au anunțat acum că la ora 16.00 au primit un comunicat că cei care vin din Germania trebuie să intre în carantină.

Cum ultimele date legate de instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc din Germania i-a prins în vamă, mulți au renunțat să mai petreacă Paștele acasă, așa că s-au întors de unde au venit. ”Ne întoarcem înapoi pentru că ne-am luat două saptămâni și ce să facem, stăm în carantină?! Am venit cu soția care este gravidă, am venit să facem niște controale aici, în Romani. Nu putem”, a mai declarat un român, pentru sursa citată.

Autoritățile din România îi sfătuiesc pe cetățenii români să se informeze înainte de a porni la drum, pentru a vedea dacă vin dintr-o țară cu risc epidemiologic sau nu.