Mihai Șora, ameninţat cu moartea de un fost atașat cu afaceri al României în America. MAE, reacţie incredibilă

Stan Filon 28.10.2021, 09:39
Mihai Șora, ameninţat cu moartea de un fost atașat cu afaceri al României în America. MAE, reacţie incredibilă

Mihai Șora a avut parte de un șoc, atunci când a intrat pe contul său de Facebook. Filosoful în vârstă de 104 ani a primit un mesaj care l-a întristat și l-a înfuriat în același timp. Rândurile au fost atât de agresive încât Șora s-a simțit amenințat cu moartea, mai ales că vorbele de duh au venit din partea unui fost atașat cu afaceri al României în Statele Unite ale Americii.

Filosoful Mihai Șora, ameninţat cu moartea de un fost atașat cu afaceri al României în America

Mihai Șora spune că a fost amenințat cu moartea de Chivel Porumb, fost atașat cu afaceri al României în Statele Unite ale Americii. Acesta l-a jignit pe filosof cu un limbaj de stradă, iar Mihai Șora a postat mesajul primit pe Facebook.

”Ce mai faci mai c…t alterat cominternist! Ati adus, javra dracului, Romania in genunchi si sper sa nu prinzi Craciunul. Hai ca ai imputit destul aerul acestei planete!”, este mesajul prezentat de Mihai Șora.

Filosoful Mihai Sora, amenintat cu moartea de un fost atasat cu afaceri al Romaniei in America
Filosoful Mihai Sora, amenintat cu moartea de un fost atasat cu afaceri al Romaniei in America

S-a pensionat anul trecut

Diplomatul de carieră neagă acum că i-ar fi spus așa ceva lui Mihai Șora. ”Nu, Doamne ferește! Cum să îl ameninț cu moartea pe Șora? Nu este adevărat că l-am amenințat”, a transmis diplomatul pensionar, pentru Libertatea.

Ministerul Afacerilor Externe aruncă ”pisi” în altă ogradă și spune că a fost încadrat în rețeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei. Mesajul respectiv a fost citit și de ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a oferit o reacție. ”Am cerut informații despre el, dacă era încă angajatul nostru l-aș fi rechemat imediat și l-aș fi sancționat”, a spus Virgil Popescu pentru G4Media.ro. Chivel Porumb s-a pensionat însă în anul 2020.

Chivel Porumb a făcut parte din reţeaua de însărcinați cu afaceri a Ministerului Economiei, fiind menționat pe site-ul Ministerului de Afaceri Externe drept membru al biroului din New York. Pe site-ul Ministerului Economiei, ultima declarație de avere a lui Chivel Porumb datează din 2020, cu ocazia încetării raporturilor de serviciu, când bărbatul a ieșit la pensie.

Mihai Șora a avut și el un răspuns pentru Chivel Porumb. ”Am primit multe amenințări cu moartea. Când nu sunt amenințări propriu-zise, iau forma unor stropșeli. De domnul Chivel Porumb nu auzisem până când i-am descoperit răvașul în cutie. Ne reprezintă țara peste hotare, în Statele Unite, având rang de ministru „însărcinat cu afacerile“ la New York. Firește, domnul Chivel Porumb nu l-a citit pe Seneca; a cules un citat și l-a agățat pe frontispiciu. Dacă l-ar fi citit, ar fi aflat, din Scrisorile către Luciliu, că moartea nu ne cheamă la ea în ordinea descrescătoare a vârstei”, a scris Mihai Șora pe Facebook.