Mihai Șora a revenit pe Facebook, după o pauză de 3 luni. Ce s-a apucat să facă la 103 ani

Madlen Moraru 19.06.2020, 17:20
Mihai Șora a revenit pe Facebook, după o pauză de 3 luni. Ce s-a apucat să facă la 103 ani

Mihai Șora a revenit pe Facebook, după o absență însemnată de peste 3 luni de zile. Cunoscutul filozof român are în prezent vârsta de 103 ani și pare să se simtă mai în forță ca până acum. Acesta a anunțat și cum se simte, după ce au existat zvonuri că s-ar fi infectat cu noul virus.

Mihai Șora a revenit pe Facebook, după o pauză de 3 luni

După o pauză de aproximativ 3 luni de zile, Mihai Șora a marcat o revenire pe rețelele sociale. Se știa despre cunoscutul filozof român, în vârstă de 103 ani, că ar fi suferit de infectarea cu noul virus. Totul a ieșit la iveală printr-un mesaj ambiguu, postat de soția acestuia, Luiza. Femeia transmitea „Pozitivi, amândoi. Şi doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, pe 24 martie 2020. Mesajul a fost considerat unul care ar confirma faptul că ambii sunt purtători și au fost diagnosticați spre finele lunii martie. Dar ulterior nici soția scriitorului, nici Mihai Șora nu au făcut alte completări, pe acest subiect.

Mihai Șora a revenit pe Facebook, după o pauză de 3 luni. Ce s-a apucat să facă la 103 ani
Mihai Șora și-a anunțat revenirea pe Facebook și după ce s-a zvonit că s-a infectat cu coronavirus

Ce s-a apucat să facă la 103 ani

Mihai Șora nu a mai postat nimic pe Facebook de 3 luni de zile, deși era foarte activ pe rețelele sociale, înainte de acest moment. Filozoful a anunțat cu o zi în urmă că a revenit, dar și că la această vârstă memorabilă a învățat cum să folosească mai bine o tabletă. Printre primele mesaje postate de către acesta au adunat un număr impresionant de mii de lik-uri. De asemenea, a transmis câteva rânduri despre discursul premierului britanic Winston Churchill la BBC. Filozoful a mai vorbit și despre apelul făcut de generalul francez Charles de Gaulle în 18 iunie 1940. Totuși, nu a existat vreo mențiune despre posibila infectare, după cum au remarcat și internauții.

„Bună dimineața, copii! Am tabletă nouă. Mai califragilistică decât precedenta, din câte am băgat de seamă; va trebui s-o cercetez puțin, căci încă nu i-am dibuit toate tainele… Cine ar fi crezut, acum un secol, când stăteam cocoțat în vârful scaunului, la biroul Tatălui meu, mâzgălind vietăți și floricele pe foi albe de desen, că voi scrie și voi desena, la senectute, pe un paralelipiped din aluminiu, cu un „pencil“ bont și fără radieră, turnat într-un straniu PVC?

Mi se atrage atenția, din culise, că omulețul meu nu are gât. Asta pentru că – ați înțeles, desigur – e grăbit să vă îmbrățișeze. Fiind cea dintâi ființă vie scrijelită pe tabletă, îmi va fi iertată, trag nădejde, ușuratica licență anatomică. Cum spuneam aseară: mi-ați lipsit! Las aici o , o girafă și un copăcel. Al Dumneavoastră bunic, (devirusat și voinic).”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe