Unde s-au mutat Mihai Șora și soția, în plină pandemie. Informații în exclusivitate despre starea de sănătate a cunoscutului filosof

Alexandra Andrei 08.05.2020, 19:31
Unde s-au mutat Mihai Șora și soția, în plină pandemie. Informații în exclusivitate despre starea de sănătate a cunoscutului filosof

Speriați de o posibilă infectare cu coronavirus Mihai Șora și soția lui au decis să părăsească Bucureștiul și să se retrgă într-o zonă mai izolată din Banat. Unde s-a mutat filosoful și care este starea acestuia de sănătate?

Au dat de înțeles că sunt infectați cu coronavirus

În ultimii ani, Mihai Șora și soția mai tânără cu 50 de ani ne-au obișnuit cu faptul că sunt constant prezenți pe canalele de social media. Pe data de 24 martie, Luiza Palanciuc a postat pe contul de facebook un mesaj care a stârnit panică în rândul simpatizanților marelui filosof: „Pozitivi amândoi. Și doar Dumnezeu în mare mila sa”. De atunci a trecut mai bine de o luna, timp în care prieteni și fani au încercat în permanență să ia legătura cu Șora și soția sa, fără a-I putea contacta. Aceasta a fost și ultimul mesaj postat de ei pe canalele de socializare. Atunci când au văzut că sunt de negăsit, prietenii filosofului au început să întrebe chiar și la spitale, pentru a afla dacă Mihai Șora se află internat și care este starea acestuia. Fără a avea, însă, sorți de izbândă.

mihai sora, filosof, pandemie, sotie, luiza
Mihai Șora și soția sa Luiza Palanciuc

Se ascund la marginea pădurii, departe de aglomerația orașului!

Potrivit surselor Impact.ro, Mihai Șora și soția sa sunt bine, nu au fost diagnosticați cu coronavirus și amândoi se simt bine. Mai mult, ei s-ar afla în în județul Timiș, într-o casă cochetă, la marginea unei păduri. Ei ar fi ales să plece departe de aglomerația orașului, pentru a reduce riscul de a fi infectați. Originar din Banat, eseistul ar fi ales această locație tocmai pentru că se află aproape de locurile în care s-a născut.

„Are 103 ani, normal că se teme de coronavirus. Decizia de a se izola departe de aglomerație îi aparține doamnei Luiza, dânsa a vrut ca nici ea nici soțul ei să nu fie în pericol. Sunt bine, se îngrijesc unul pe celălalt, iar o dată pe săptămâna vine cineva și îi aprovizionează cu toate cele necesare. Domnul Șora iese afară la aer liber, în mijlocul naturii și se simte bine. Vor mai sta acolo o perioadă, până trece toată această nebunie”, ne-a declarat un apropiat al familiei Șora.

S-a recăsătorit la 96 de ani!

În 2011, Mihai Șora a rămas văduv, după ce soția, Mariana, s-a stins din viață la 94 de ani. Trei ani mai târziu, marele filosof s-a cununat civil cu Luiza Palanciuc, o scriitoare renumită, cu care a colaborat de-a lungul anilor. Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns, în fața a 20 de persoane, printre care s-a numărat și cel mai bun prieten al scriitorului, Andrei Pleșu. Mihai Lora are trei copii din prima căsnicie: Andrei, Sandra și Toma.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...