Mihai Neșu, invitat special la meciul FCSB-Anderlecht. Cine a făcut anunțul

Gabriel Peneș 14.09.2022, 11:49
Mihai Neșu, invitat special la meciul FCSB-Anderlecht. Cine a făcut anunțul

Mihai Neșu, invitat special la meciul FCSB-Anderlecht. Fostul jucător de la Steaua și Utrecht e țintuit într-un scaun cu rotile încă din 2011, în urma unui groaznice accidentări petrecută la un antrenament al echipei olandeze unde era legitimat la acea vreme. După 11 ani, Mihai Neșu și-a găsit un alt sens în viață, ajutând copiii cu dizabilități. El va fi prezent în tribuna oficială ca invitat al clubului lui Gigi Becali la partida de joi, din Conference League.

Mihai Neșu, invitat special la meciul FCSB-Anderlecht

Mihai Neșu, invitat special la meciul FCSB-Anderlecht. În mai 2011, la un contact bărbătesc între fundașul român și colegul său de echipă Alje Schut, piciorul acestuia s-a ciocnit cu gâtul lui Neșu. Din acea clipă cel care câștigase 3 titluri de campion cu Steaua, a devenit un alt om. Unul țintuit într-un scaun cu rotile, paralizat de la gât în jos. O situație asemănătoare cu cea a faimosului interpret al lui Superman, actorul Christopher Reeve. Mihăiță Neșu însuși era, până în acel moment, unul dintre cei mai tari fotbaliști români. La testele fizice, în ciuda aspectului fragil, avea cele mai bune rezultate.

Mihai Neșu a mărturisit că i-a luat aproape 5 ani să găsească răspuns la întrebarea: „De ce mai trăiesc?”. Dar a reușit să afle răspunsul, până la urmă.

„După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri … gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut”, a afirmat Mihai Neșu, Digi 24, în cadrul emisiunii „La cină”.

Cine a făcut anunțul

Mihai Neșu va fi invitatul special al celor de la FCSB la meciul cu Anderlecht ce va avea loc, joi seară, de la ora 22.00, pe Arena Națională. Anunțul a fost făcut de Mihai Stoica, managerul general al grupării patronate de Gigi Becali.

„Joi ne va fi alături și cel ce reprezintă o adevărată inspirație pentru noi, cel mai puternic om cu care am lucrat în 30 ani, Mihai Neșu. Te așteptăm cu drag, Bicho. Noi și câteva zeci de mii de inimi roș’ albastre!”, a scris Mihai Stoica pe contul de Facebook.

Mihai Neșu a mai fost invitatul celor de la FCSB și sezonul trecut, după cum a fost și oaspetele celor de la Steaua unde lucrează unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, George Ogăraru. În iulie 2015, fostul fundaș stânga, care a adunat și 13 selecții la națională, a înființat Centrul Sfântul Nectarie din Oradea al Fundației Mihai Neșu pentru a sprijini copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii.

„Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos. În plus, mi-am redescoperit și pasiunea pentru design și arhitectură.

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare”, a declarat Neșu la emisiunea citată.

Cum sediul inițial devenise neîncăpător, Neșu a demarat, prin fundația sa, construcția unui centru nou, lângă Oradea. Lucrările au început din vara anului trecut și au consumat până acum 2,2 milioane de euro, conform site-ului mihainesufoundation.com. Cu toate acestea, potrivit aceleiași surse, mai este nevoie de încă 1,7 milioane de euro pentru finalizarea proiectului.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....