Mihai Mărgineanu sare în apărarea lui Dan Bittman. ”Oameni buni, riscăm să devenim tâmpiţi” EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Alexandru Puiu 28.05.2021, 16:56

Mihai Mărgineanu, alias Ardiles din serialul  de mare succes “Las Fierbinţi” (PRO TV),  susține, pentru impact.ro, că, în pandemie, ne confruntăm cu o adevărată psihoză în masă, în care este acceptată doar o singură opinie: ”Toată lumea înjură pe toată lumea, pe conturile sociale”, spune artistul, făcând referire și la cazul lui Dan Bittman, care a fost făcut praf de fani, după ce și-a exprimat public părerea despre pandemie.

Mihai Mărgineanu îi ia apărarea colegului Dan Bittman. ”Toată lumea înjură pe toată lumea”

Mihai Mărgineanu este total nemulțumit de starea lucrurilor, în pandemie.

“Am observat, şi sunt sigur că nu sunt singurul, că toată lumea înjură pe toată lumea, mai ales pe reţelele sociale. Şi pare că înjură cu mai mare bucurie pe cel sau cei pe care până mai ieri îi îndrăgea.

Mihai Margineanu ii ia apararea lui Dan Bitman
Mihai Margineanu ii ia apararea lui Dan Bitman

România, în psihoză

Parcă am fi intrat într-o psihoză în masă, în care nu mai permitem nimănui decât o singură opinie, cea majoritară. Dacă apare o altă opinie, argumentată mai mult sau mai puţin, e imediat apostrofată, iar susţinătorul ei e deseori înjurat, uneori chiar cu voluptate.

Mi se pare că nu e în regulă povestea asta. Oameni buni, haideţi să nu avem toţi aceeaşi părere, pentru că altfel riscăm să devenim tâmpiţi!”, a povestit Mihai Mărgineanu pentru impact.ro.

“Pe mine m-a întristat foarte tare ce i s-a întâmplat lui Dan Bittman”

Mărgineanu a dat ca exemplu cazul solistului Dan Bittman. “Pe mine m-a întristat foarte tare ce i s-a întâmplat lui Dan Bittman. El e un om inteligent şi a folosit argumente care mi s-au părut în unele cazuri pertinente. Nu are dreptate, în totalitate, e evident. Pentru mine, care am trecut prin boala asta nenorocită, măsurile luate de guvernanţi pentru limitarea pandemiei, nu mi s-au părut exagerate.

Am văzut cum atacă boala asta oamenii tineri şi cum evoluează ea în cazul celor de o anumită vârstă. Iar eu am avut o formă uşoară a bolii!  Şi cu toate astea, tot mi-a dat bătăi de cap! Dan Bittman a fost de altă părere. E dreptul său la opinie! Dar, de aici şi până la a-l transforma în ceea ce nu e de fapt, e un drum lung. Iată de ce trebuie să reînvăţăm să-l ascultăm pe cel de lângă noi!”, ne-a mai spus Mihai Mărgineanu.

A lansat cântecul-manifest ”Dictatorii de opinie”.

Mihai Mărgineanu spune că demersul său s-a materializat în lansarea unui cântec-manifest, pe această temă. Intitulată “Dictatorii de opinie”, melodia a fost interpretată exclusiv în ultimele concerte organizate online de cunoscutul cântăreţ şi compozitor de muzică folk şi pop-rock sau de folclor urban.

“Nu mai suntem în stare să ne ascultăm unul pe celălalt. Văd asta nu doar la scară mare, ci inclusiv în grupul meu de prieteni. Care nu e nici mic, nici mare. Ăsta e marele nostru defect de moment. Toată lumea ştie, toată lumea cunoaşte. Nu mai vrea nimeni să înveţe, ca şi cum nu am mai avea nici timp, nici chef să facem asta. Chestiunea asta, prin care trecem, vine, cred eu, din transformarea pe care ne-a impus-o deja regula reţelelor sociale, acolo unde informaţia pare unică şi facilă oricui”, trage un semnal de alarmă Mărgineanu.

Ardiles rămâne același

El spune că lumea reală e total diferită şi că trebuie să înţelegem iar lecţia asta.

Trăim extrem de puţin şi nu trebuie deloc să uităm să ne bucurăm din toată fiinţa noastră de ceea ce trăim!”. Pe de altă parte, Mihai Mărgineanu mai spune că personajul său celebru, Ardiles, nu va împrumuta nimic din actualele sale reflecţii şi decizii de viaţă: “Nu e cazul să amestecăm lucrurile”.

Urmăriți Impact.ro și pe