EXCLUSIV. Modul inedit în care Mihai Mărgineanu apărea la concertele din România. ”Pentru mine era o necesitate”

Alexandru Catalan 18.01.2021, 17:37

Mihai Mărgineanu (51 de ani), interpretul lui Ardiles din serialul de televiziune „Las Fierbinţi“ (PRO TV), duce nu doar dorul spectacolelor, ci şi pe cel al zborurilor cu avionul personal. Actorul ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre marea sa pasiune, pilotajul.

Mihai Mărgineanu, alias Ardiles din „Las Fierbinţi”, duce dorul pilotajului:”A fi pe scenă sau la manşa avionului mă face să mă simt fără pic de teamă”

“Pentru mine avionul a fost o necesitate. Cu el am reuşit să ajung la concerte programate în diverse colţuri ale ţării, întotdeauna la timp şi să mă şi întorc acasă”

Cu doi-trei ani înaintea pandemiei de COVID-19, Mihai Mărgineanu şi-a cumpărat din economiile de-o viață un avion de mici dimensiuni, un Cessna 172 November. Acest model cu doar patru locuri e probabil cel mai folosit pe plan mondial pentru transporturi pe distanţe mici, fiind extrem de apreciat. Modelele produse variază la preț între 70.000 şi 100.000 de dolari americani, dar pot ajunge şi la 130.000 de dolari, în funcţie de dotări. Pe de altă parte, cele fabricate mult mai recent, cu doar patru sau cinci ani în urmă pot ajunge şi la 400.000 de dolari americani. Artistul susţine că, în cazul său, a reuşit să ia avionul “la preţul unui autovehicul de lux” şi că e tare mândru de acesta.

“Pentru mine avionul a fost o necesitate. Cu el am reuşit să ajung la concerte programate în diverse colţuri ale ţării, întotdeauna la timp şi să mă şi întorc acasă. Pentru o ţară cu drumurile noastre, cele pe care le ştim cu toţii, investiţia mea s-a dovedit mai mult decât rentabilă. E drept, în ultimele luni, cu pandemia asta zborurile în interes profesional au dispărut. Au rămas la concerte!”, a declarat Mihai Mărgineanu pentru impact.ro.

Mărgineanu, la manșa avionului său
Mărgineanu, la manșa avionului său

”A fi pe scenă sau la manşa avionului mă face să mă simt confortabil, fără pic de teamă”

El spune că a fost atras din adolescenţă de zbor, iar asta l-a determinat să-şi ia şi brevetul de pilot, dar şi avionul.

Cred că a pilota un avion, fie el şi de mici dimensiuni, e unul dintre cele plăcute lucruri, pentru mine personal. A fi pe scenă sau la manşa unui avion mă face să mă simt confortabil, fără pic de teamă, răspunde el la întrebarea legată de frica de zbor.

Mărgineanu îşi îngrijeşte cu atenţie comoara şi mai spune că aranjarea unui program de zbor face parte din “legendele urbane” de acest tip.

M-au întrebat mulţi dacă nu e complicat să-ţi aranjezi planurile de zbor, fiindcă toată lumea crede că ai nevoie de multe şi anevoioase aprobări. Aş! Pentru zborurile pe care le fac eu prin ţară, la altitudini destul de mici, de câteva mii de metri altitudine, trebuie să anunţi turnul de control cu circa jumătate de oră înainte ca roţile aparatului tău să înceapă să ruleze pe pista aeroportului, precizează Mărgineanu.

El adaugă că nici îngrijirea aparatului nu e atât de complicată în sine şi nici preţul kerosenului, “benzina specială” folosită de avioane pentru deplasarea lor, nu sunt impedimente pentru pasiunea sa:

Trebuie doar să afli mai întâi de pe ce aeroport poţi alimenta, că nu toate au în dotare tipul de kerosene de care ai nevoie!

Mihai Mărgineanu mai spune şi că nu crede că va fi încercat vreodată de nevoia de a-şi lua brevetul de pilot pentru transportul de pasageri, întrucât şi vârsta, dar mai ales atracţia pe care scena o exercită încă asupra sa, nu i-ar mai oferi timpul necesar de a pilota peste mări şi ţări.

Urmăriți Impact.ro și pe