Metroul din Capitală va fi extins către Ilfov. Acordul de cooperare a fost semnat. Cum va arăta magistrala

Ana Chivu 02.11.2021, 14:50
Metroul din Capitală va fi extins către Ilfov. Acordul de cooperare a fost semnat. Cum va arăta magistrala

Autoritățile au în plan o extindere a metroului din București către județul Ilfov. Cum va arăta magistrala către Jilava? Au fost date publicității câteva detalii despre planul propus de specialiști.

Veste mare pentru bucureșteni: a fost semnat acordul de cooperare pentru prelungirea infrastructurii de metrou și în județul Ilfov

A fost semnat acordul de cooperare și colaborare pentru prelungirea infrastructurii de metrou și în județul Ilfov. Concret, unul din cele mai importante proiecte de infrastructură din București începe să prindă contur.

Primăria Sectorului 4, Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, CFR Infrastructură și Metrorex se pregătesc să aducă românilor în prim-plan proiectul de dezvoltarea a Magistralei 2 de metrou.

Întâlnirea a avut loc în cursul zilei de ieri la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, acolo unde reprezentanții instituțiilor în cauză au decis că este momentul să lucreze în echipă și să ducă la capăt primul proiect metropolitan de anvergură din zona București-Ilfov.

Magistrala 2 de metrou realizează o legătură între zona de sud-est, zona centrală și zona de nord a Municipiului București și asigură astfel transportul a aproximativ 6 milioane de călători/lună (cifre înainte de pandemia de coronavirus), lucru care reprezintă aproximativ 40% din numărul total al călătorilor care utilizau sistemul de transport cu metroul.

Magistrala 2 are o lungime de 19.9 km/h de cale ferată dublă, 15 stații, un depou, un parc de exploatare de 25 de trenuri și asigură un interval minim de circulație între trenuri la ora de vârf de trafic de 3 minute.

„Documentul semnat ieri va sta la baza tuturor procedurilor pe care le vom derula în perioada imediat următoare, astfel încât în partea a doua a anului 2023, să putem începe efectiv lucrările de prelungire a liniei de metrou M2 până în comuna Berceni.

Le mulțumesc tuturor oamenilor din aceste instituții care au înțeles că se poate și că nimic nu este imposibil atunci când în joc este interesul oamenilor. Colaborarea noastră cu instituțiile menționate mai sus a fost întotdeauna impecabilă și sper să fie un model și pentru alte autorități!”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Prelungirea metroului până în județul Ilfov
Prelungirea metroului până în județul Ilfov

Când va fi gata Magistrata M4?

Pe teritoriul comunei Jilava vor fi amplasate următoarele obiective:

  • interstația Giurgiului – Gara Progresul
  • stația Gara Progresul
  • interstația Gara Progresul – depoul Progresul
  • depoul Progresul
  • mai mult decât atât, va fi construit și un Park&Ride, cu o capacitate de peste 180 de locuri de parcare.

”Avizarea documentației de urbanism pentru extinderea Magistralei de metrou M4 este un pas înainte spre un Ilfov mai conectat cu Capitala, spre un transport public mai rapid și mai puțin poluant”, spune președintele CJ Ilfov pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe