Metroul bucureştean ajunge într-o comună de la marginea Capitalei. Despre ce localitate este vorba

Stan Filon 19.08.2021, 08:15
Metroul bucureştean ajunge într-o comună de la marginea Capitalei. Despre ce localitate este vorba

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, vrea să extindă metroul Bucureștean! Acesta a anunțat împreună cu reprezentanți ai Metrorex și ai Ministerului Transporturilor noul proiect la care lucrează: încă două stații de metrou, după stația Tudor Arghezi.

Metroul bucureştean se va prelungi până într-o comună de la marginea Capitalei

Așadar, metroul bucureștean va trece de șoseaua de centură, va ieși din București și va ajunge până în comuna Berceni! Edilul Sectorului 4 a spus că este nerăbdător să demareze lucrările, însă se așteaptă ca licitația să fie organizată la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023. Până atunci însă, primarul are de lucru la stația Tudor Arghezi.

”Suntem în pline discuții în ceea ce privește demararea extinderii magistralei de metrou până în Berceni. Îmi doresc să devină prima comună din România care va avea metrou. La sfârșitul anului 2022, începutul anului 2023, să putem scoate la licitație această prelungire. În acest moment lucrăm în ritm alert, împreună cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex, pe șantierul stației de metrou Tudor Arghezi, de pe Șoseaua Berceni, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Constructorii sunt în avans cu lucrările, Primăria Capitalei ne-a validat procedurile de expropriere pentru parcarea aferentă stației, iar în paralel, împreună cu Apa Nova, prelungim spre comuna Berceni rețeaua de apă și canal”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, informează Mediafax.

Metroul bucurestean se va prelungi pana intr-o comuna de la marginea Capitalei
Metroul bucurestean se va prelungi pana intr-o comuna de la marginea Capitalei. Foto: statia de metrou Tudor Arghezi

Planul este în desfășurare

Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafaţă de peste 15.000 de metri între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje şi va beneficia de şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran, pe sub şosea.

Valoarea investiţiei va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistenţa tehnică.

Prima parte a proiectului este stația Tudor Arghezi, unde se lucrează de la începutul anului

Directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, spune c acest proiect este unul foarte important pentru fluidizarea traficului din Sectorul 4 și din București.

„Acest proiect este un exemplu foarte clar de colaborare, cooperare, între instituţiile statului, companii ale statului, în interesul cetăţenilor. Mai mult decât atât, continuarea cu cele două staţii plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 şi Bucureştiul să fie descongestionate. Se ştie foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier. E un proiect interesant, ne bucurăm că este în avans şi suntem foarte interesaţi de acesta, pentru că Magistrala 2 este cea mai tranzitată magistrală operată de noi. Cu această ocazie încurajez şi alte instituţii, primării, să se gândească la posibilităţi de extindere sau colaborare pentru a putea extinde reţeaua de metrou, reţeaua de transport public”, a afirmat Paraschiv, citat în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...