Metrorex anunță schimbări importante pentru circulația trenurilor. Cum vor fi afectați călătorii

Anca Manolica 25.08.2022, 12:41
Metrorex anunță schimbări importante pentru circulația trenurilor. Cum vor fi afectați călătorii

Persoanele care călătoresc cu metroul bucureștean ar putea fi nevoite să aștepte mai mult în stații până pe data de 3 septembrie 2022. Acest lucru va duce, cu siguranță, la o și mai mare aglomerație la orele de vârf, când angajații merg la serviciu. Iată care este motivul pentru care cirulația trenurilor va fi afectată.

Metrorex anunță schimbări importante pentru circulația trenurilor

Operator de transport public din Capitală a anunțat că trenurile de metrou vor urma să circule cu o viteză de 5 kilometri/oră pe Magistrala 2, între Piața Romană și Piața Victoriei, până pe 3 septembrie 2022. Restricția de viteză apare din cauză că, pe timp se noapte, sunt efectuate unele lucrări de reparații importante pe un tronson de aproximativ 230 de metri.

Acest lucru înseamnă automat că cei care circulă cu metroul ar putea fi nevoiți să aștepte mai mult timp trenurile, ceea ce ar putea atrage după sine și mai multă aglomerație pe peroane.

„Pe Magistrala 2 de metrou, între Piața Romană și Piața Victoriei 1, pe o distanța de aproximativ 230 m a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/ h, ca urmare a efectuării de lucrări la calea de rulare.

Restricția de viteză este valabilă până pe data 3.09.2022. La metrou, lucrările de infrastructură se realizează în fiecare noapte, când trenurile sunt retrase din circulație. Mulțumim pentru înțelegere!”, a anunțat Metrorex, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Potrivit companiei de transport, lucrările sunt necesare pentru a îmbunătăţi elasticitatea şi stabilitatea căii de rulare, în vederea asigurării unor condiţii de siguranţă şi confort pentru miile de călători care circulă zilnic cu acest mijloc de transport în comun.

Se fac lucrări pe timp de noapte între Piața Romană și Piața Victoriei
Se fac lucrări pe timp de noapte între Piața Romană și Piața Victoriei

Capitala va avea o nouă linie de metrou, linia M6

După mult timp în care parcă a fost dat uitării acest nou tronson, Metrorex a anunțat că va începe demararea proiectelor de fezabilitate, împărțit în trei componente clare, după cum urmează:

  • Pachetul 1 – Structură de rezistență, împărțit în două loturi:
    • Pachetul 1.1. Lotul 1 – 1 Mai-Tokyo
    • Pachetul 1.2. Lotul 2 – Tokyo-Aeroport Otopeni
  • Pachetul 2 – Arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și de curenți slabi
  • Pachetul 3 – Sistemul de siguranță și automatizare a traficului, material rulant

Așadar, Capitala va avea o nouă linie de metrou, M6 ce va lega Aeroportul Internațional Henri Coandă și cartierele din nordul Bucureștiului de linia M4.

În cadrul primului pachet va urma să se construiască un prim tronson, de la stația 1 Mai de pe linia M4 până la o nouă stație, Tokyo, în direcția Aeroportului Internațional Henri Coandă din Otopeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...