Metoda ”Ziarul”, găselnița de ultimă oră a hoților de pe litoral. Cum sunt furați turiștii

Iancu Andreea, Mihai Ianoși 26.06.2021, 21:31
Metoda ”Ziarul”, găselnița de ultimă oră a hoților de pe litoral. Cum sunt furați turiștii

Sezonul estival a dat startul vacanțelor pe care românii le petrec pe litoral. Pentru că în această perioadă plajele sunt pline, iar locuitorii din România se înghesuie la terasele de pe malul mării în căutare de relaxare, autoritățile au transmis avertismente cu privire la găselnița de ultimă oră a hoților de pe litoral. Turiștii riscă să fie furați prin metoda „Ziarul”, dacă nu sunt atenți la obiectele lor personale.

Cum sunt furați turiștii de pe litoral prin metoda „Ziarul”, găselnița de ultimă oră a hoților

Dacă până acum hoții acționau folosind metode precum „accidentul” și „pomana”, chiar și pe litoral, recent infractorii au trecut la o altă soluție pentru a face bani rapid. Găselnița de ultimă oră a hoților de pe litoral este metoda „Ziarul”, prin care sunt furați turiștii care nu acordă suficientă atenție lucrurilor lor personale. În acest context, polițiștii care acționează în zona Mării Negre anunță ce presupune noua modalitate de înșelăciune. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa, hoții folosesc, după cum era de așteptat, un ziar. Aceștia îi iau în vizor pe turiștii veniți în vacanță, care sunt sfătuiți să fie atenți atunci când se află pe plajă sau la terasă pentru a preveni să fie afectați de acest tip de infracțiune.

Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenţiei victimei. De obicei, cei care săvârşesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă şi au pe masă telefonul mobil sau portofelul. În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informaţie, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul şi se face nevăzut, explică poliţiştii.

Cum sun furați turiștii prin metoda
Turiștii aflați la terase trebuie să acorde o atenție sporită obiectelor personale pentru a evita furturile

Cum poate fi prevenită o astfel de infracțiune

Deși se presupune că turiștii se află pe litoral pentru a se bucura de vacanță, aceștia trebuie să acorde o atenție sporită atunci când se află la terasă sau pe plajă. În general, aceștia sunt sfătuiți să nu lase la vedere obiectele personale. Astfel, telefoanele sau cheile mașinii lăsate pe masă, la terasă, nu sunt recomandate în această perioadă, când infracțiunile sunt în toi. Totodată, IPJ Constanța recomandă românilor veniți în vacanță pe litoral să nu se lasă tentați de produsele oferite de vânzătorii voiajori și să se asigure că au grijă de obiectele lor personale în spațiile publice. În acest mod pot preveni pagubele ulterioare unui furt. Mai cu seamă că niciun turist nu își dorește să petreacă vacanța completând plângeri la secția de poliție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...