Metoda ingenioasă prin care o familie de români se încălzește în plină iarnă. Au uitat de grija facturilor. „2 zile cel puțin stăm în mânecă scurtă”

29 11. 2022, 08:09

Odată cu explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale, românii sunt într-o permanentă căutare de soluții salvatoare. Unii mai reduc din consum, alții trec la încălzirea pe lemne, totul pentru a economisi ceva bani la final de lună. Iată ce soluție ingenioasă a avut o familie pentru a reduce facturile la curent şi gaze.

Ce metodă a găsit o familie pentru a se încălzi în plină iarnă

Trăim vremuri de criză, iar românii caută fel și fel de idei economice şi eficiente care promit confort în această iarnă, pentru reducerea costurilor cu facturile.

Acesta este și cazul unei familii, care pare că a și găsit o astfel de soluție salvatoare. După o bună perioadă de timp petrecută la bloc, membrii au decis să se mute la casa bătrânească pe care o cumpăraseră în urmă cu doi ani. Așadar, au început să o renoveze și s-au mutat la ţară în această iarnă.

„Vă prezint soba noastră cu clopote, foarte economică şi eficientă, realizată de soțul meu, care nu este sobar, dar se pricepe foarte bine să meșterească lucruri.. prin casă. Focul îl facem o dată la 2-4 zile, căldura menținându-se foarte bine chiar şi spre final la 20-19 grade.

Locuim într-o casa veche din 1986 din pământ, cumpărată acum 2 ani, dar ne-am mutat acum câteva luni, pentru ca acum am reușit sa o renovam cât de cât, iar pereții respira foarte bine, ferestrele sunt din lemn cu geam, căldura risipindu-se mai ușor, dar cu toate acestea soba este foarte eficientă pentru că se menține caldă multe zile, 2 zile cel puțin stam în mânecă scurta, la 28-25°

Ps: Pentru sceptici exista google”, a scris femeia în grupul Mutat la țară – viața fără ceas.

Soba cu clopote

Citește și: 1.400 de lei din fonduri europene pentru români. Sunt pentru plata facturilor, banii îi aduce poștașul

Cum funcționează această sobă

Conform specialiștilor, sobele cu două clopote au următoarele caracteristici:

  • au un randament între 80 – 95%;
  • sunt mai calde în partea de jos mai mult decât în partea superioară, astfel că pardoseala se încălzește mult mai bine (sobele tradiționale nu pot face acest lucru);
  • mențin o constanță în cedarea căldurii pentru 24 ore;
  • înmagazinează bine căldura și nu se răcesc chiar dacă a fost uitat deschis opritorul de fum (în cazul sobelor cu canale căldura este pur și simplu „suflată” pe coș);
  • sunt construcții simple care nu necesită întreținere;
  • nu poluează aerul înconjurător, arderea fiind curată și completă.