Metoda ingenioasă prin care o candidată în vârstă de 45 de ani a încercat să copieze la Bacalaureat. Şi profesorii au fost uimiţi

Badea Violeta 22.06.2022, 13:04
Metoda ingenioasă prin care o candidată în vârstă de 45 de ani a încercat să copieze la Bacalaureat. Şi profesorii au fost uimiţi

O candidată de 45 de ani, care se prezentase la examenul de Bacalaureat 2022, a fost eliminată din sală după ce a încercat să copieze. Femeia absolvise un liceu particular din Galați. Potrivit datelor oficiale, peste 3.000 de elevi din acest judeţ au dat ieri, 21 iunie, proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul parcurs în cei patru ani de studiu.

Cum a încercat să copieze la Bacalaureat o femeie de 45 de ani

O femeie în vârstă de 45 de ani din Galați, care se prezentase la examenul de Bacalaureat, a fost eliminată și după ce a fost prinsă că încerca să copieze cu ajutorul unui dispozitiviv. Mai mult, acesteia i s-a întocmit și un proces verbal.

Potrivit președintelui comisie de examen, candidata, care a absolvit un liceu particular din Galați, a fost surprinsă în timp ce vorbea la un pix cu telefon şi sim. Femeia voia să rezolve subiectele subiectele cu ajutorul cuiva din exterior.

Profesorii supraveghetori i-au cerut femeii să predea dispozitivul și să părăsească sala de examen. Mai mult de cât atât, acesteia i s-a întocmit și un proces verbal.

„Membrii comisiei de supraveghere au observat că o candidată avea un pix cu microfon şi sim, pe care îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii. Se găsesc pe piaţă astfel de telefoane, costă în jur de 400 de lei.

Este vorba de o femeie de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. S-a văzut clar şi pe camerele de supraveghere că vorbea cu cineva din exterior.

S-a întocmit un proces verbal, iar doamna respectivă a fost eliminată din examen”, a precizat preşedintele comisiei de Bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu, citat de adevărul.ro.

Bacalaureat 2022. Când încep înscrierile și ce acte sunt necesare
O candidata de 45 de ani a fost eliminata din sala de examen pentru ca a incercat sa copieze

Elevii susțin astăzi proba la alegere

Miercuri, 22 iunie, elevii claselor a-XII-a susțin examenul la proba la alegere a specializării. Primele rezultate la Bacalaureat vor fi afişate pe data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile vor putea fi depuse tot în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 18:00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe