Metoda folosită de patru români pentru a-i păcăli pe turiștii din Hawaii. Aceștia au fost arestați de polițiști, detaliul care i-a dat de gol

Ioana Bucur 06.08.2022, 22:45
Metoda folosită de patru români pentru a-i păcăli pe turiștii din Hawaii. Aceștia au fost arestați de polițiști, detaliul care i-a dat de gol

Polițiștii din Kauai au descoperit metoda folosită de patru români pentru a-i păcăli pe turiștii din Hawaii. Bărbații au fost arestați recent de oamenii legii americani. Bărbații ar fi putut scăpa neprinși, dacă nu ar fi fost dați de gol de un singur detaliu. Înșelătoria lor a fost aplicată în toate insulele arhipelagului.

Cum au reușit patru români să păcălească turiștii din Hawaii

Patru români au fost arestați de oamenii legii din Kauai, scrie publicația Hawaii News Now. Poliția a dezvăluit și numele celor reținuți: Mihail Drugan, de 32 de ani, Daniel Călin, de 24 de ani, Vasile Alexandru, de 37 de ani și Nicolae Dragomir, de 29 de ani.

Cei patru au făcut numeroase victime în rândul turiștilor din Hawaii, folosind o înșelătorie simplă, dar cu care au reușit să păcălească foarte multe persoane.

Potrivit sursei, românii opreau oameni pe stradă și încercau să le vândă bijuterii despre care spuneau că sunt rare sau vechi. Pentru a asigura succesul tranzacției, spuneau victimelor că sunt vizitatori și că și-au pierdut portofelele, având nevoie disperată de bani, oferind diverse motive, au transmis reprezentanți ai poliției.

Bijuteriile pe care le vindeau erau, de fapt, falsuri, a adăugat reprezentantul Kauai Police Department.

Metoda folosita de patru romani pentru a-i pacali pe turistii din Hawaii. Acestia au fost arestati de politisti, detaliul care i-a dat de gol

„Cerem publicului să rămână alert”

Românii au fost prinși cu ajutorul unui martor care a reușit să rețină numărul de înmatriculare a mașinii folosite de aceștia. Astfel, ofierii au ajuns la un hotel, unde cei patru au fost reținuți și duși la secție. Între timp, suspecții au fost elierați, în așteptarea anchete care să dovedească presupusa înșelătorie.

„Pe lângă acești patru bărbați, investigațiile preliminare dezvăluie că ar putea exista mai multe persoane pe Kaua’i care comit aceste infracțiuni.

Cerem publicului să rămână alert și să raporteze orice experiență similară pe care a avut-o. Dacă este posibil, încercați să rețineți caracteristicile individuale ale persoanei, împreună cu modelele de comportament și vehiculele sale, deoarece acestea pot ajuta forțele de ordine în identificarea, reținerea și urmărirea penală a suspecților”, a declarat șeful adjunct al Biroului Servicii de Investigații, Bryson Ponce.

Metoda folosită de români s-a răspândit și pe Oahu, unde au fost raportate deja zeci de incidente similare. Poliția din Kauai a lansat un apel, cerând oricui de pe Garden Island care ar fi fost victimă sau cunoaște pe cineva care a fost, să contacteze anchetatorii.

Urmăriți Impact.ro și pe