Metoda dubioasă care a revenit pe WhatsApp. Atenție mare, cum să te ferești de înșelătorie

Andrei Simion 02.04.2023, 21:33
Metoda dubioasă care a revenit pe WhatsApp. Atenție mare, cum să te ferești de înșelătorie

O metodă dubioasă de înșelătorie a revenit pe WhatsApp. Specialiștii în securitate cibernetică au explicat cum se pot feri utilizatorii aplicației mobile de tentativele escrocilor de a le accesa datele personale.

O metodă de înșelătorie, din nou pe WhatsApp

Această metodă de înșelătorie presupune ca victimele să primească pe WhatsApp cam în același timp un mesaj de la un prieten sau de la o persoană apropiată și un SMS cu un cod de recuperare format din șase cifre.

Un escroc se folosește de contul prietenului sau persoanei apropiate și spune că a trimis codul din greșeală. Acesta roagă victima să îi trimită acel cod pe WhatsApp. În acest fel, hackerii încearcă să obțină acces complet la datele personale ale victimei lor.

Whatsapp isi surprinde utilizatorii cu o noua functie
Whatsapp

Cum poate fi evitată capcana

Astfel, specialiștii în securitate cibernetică le recomandă utilizatorilor aplicației WhatsApp să ignore mesajele în care li se cere să trimită un cod format din șase cifre și să raporteze contul de pe care au primit acele mesaje pentru spam, indiferent de persoana căreia îi aparține acel cont.

Odată ce hackerii obțin acces la contul de WhatsApp, nu doar că vor putea să vadă toate conversațiile, dar vor putea să folosească acel cont în conversații cu persoanele din lista de contacte.

Anterior, infractorii au folosit această metodă pentru a-și păcăli victimele să le trimită bani folosind link-uri PayPal. O companie de securitate cibernetică din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a primit 60 de rapoarte despre această înșelătorie.

Experții îi sfătuiesc pe utilizatorii aplicației WhatsApp să își sune contactele în cazul în care primesc vreodată mesaje de la acestea în care li se cer bani sau ajutor.

În plus, utilizatorilor aplicației le este recomandat să nu împărtășească niciodată codul de activare din șase cifre al contului, chiar dacă este vorba despre un prieten foarte apropiat sau o persoană de încredere. Pentru mai multă siguranță, este recomandată autentificarea în doi pași pe contul de WhatsApp.

Urmăriți Impact.ro și pe