Metoda Accidentul continuă să facă victime. Câţi bani a plătit o femeie din Ialomiţa pentru o așa-zisă operație

Cătălina Burghelea, Paul Dobrescu 21.12.2021, 10:03
Metoda Accidentul continuă să facă victime. Câţi bani a plătit o femeie din Ialomiţa pentru o așa-zisă operație

Metoda Accidentul este o țeapă veche pe care infractorii români au brevetat-o cu succes în țara noastră. Deși a fost pusă în aplicare în urmă cu mai mulți ani, iată că înșelăciunea continuă să facă victime și în prezent. Escrocii sună victimile și pretind că sunt un membru al familiei aflat la ananghie. Bineînțeles, aceștia cer urgent o anumită sumă de bani pentru a ajuta victimele unui presupus accident.

Escrocheria Accidentul a mai făcut o victimă

Țeapa are priză la persoane în vârstă, care sunt cel mai ușor de păcălit, dar pot pica în capcană și tinerii. Recent, o bătrână din județul Ialomița a fost înșelată prin metoda Accidentul. Localnica a rămas fără o importantă sumă de bani, după ce un bărbat a sunat-o, pretinzând că fiul său a suferit un accident rutier şi că are nevoie să fie ajutat pentru intervenţii chirurgicale.

Poliţiştii ialomiţeni atrag atenţia asupra unor astfel de înşelăciuni, care au mai făcut încă o victimă în judeţul lor. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 79 de ani, păcălită cu 4.200 de lei!

Oamenii legii trag un semnal de alarmă

Solicitările telefonice ale metodei Accidentul înseamnă oferirea de bani unor persoane necunoscute, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav. Pentru rezolvarea situaţiei juridice sau pentru intervenţii chirurgicale urgente se cere o anumită sumă de bani. Totul este o minciună, bineînțeles, dar nu toată lumea se prinde că a căzut în capcană. De aceea, oamenii legii îi roagă insistent pe cetăţeni să nu dea curs acestor apeluri false.

„Dacă primiţi o astfel de solicitare, păstraţi-vă calmul, sunaţi-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că deţin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor”, precizează poliţiştii.

Un escroc a vrut să înșele o femeie cu 3.000 de euro, dar s-a trezit doar cu 3 lei în cont. Ce s-a întâmplat

Cum a rămas o bătrână fără 4200 de lei

Cel mai recent caz s-a înregistrat pe 19 decembrie, în comuna Drăgoeşti, Ialomița. O bătrână de 79 de ani a reclamat faptul că a fost victima unei înșelăciuni (metoda Accidentul), suma de bani pusă la dispoziţie fiind de 4.200 de lei. IPJ Ialomiţa informează că femeia a primit un apel telefonic de la un individ care a pretins că fiul său a suferit un accident rutier şi are nevoie să fie ajutat cu o sumă de bani pentru operații.

Astfel, la locuința femeii din comuna Drăgoeşti s-au prezentat două persoane cărora aceasta le-a înmânat suma de 4.200 de lei, după care s-au făcut nevăzuți. Din acea zi, nimeni nu a mai sunat-o pentru a-i da explicații despre așa-zisul accident. Punând cap la cap informațiile, bătrânica și-a dat seama că a fost victima unei țepe.

S-a deschis dosar penal

Poliţiştii Secţiei nr. 4 Coşereni, din județul Ialomița, au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, în vederea identificării persoanelor implicate în metoda Accidentul şi aplicării măsurilor legale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...