Un nou tip de înșelăciune. Cum sunt păcăliți oamenii: „Nu este emis de Poliția Română”

Nicu Stan 21.10.2021, 08:28
Un nou tip de înșelăciune. Cum sunt păcăliți oamenii: „Nu este emis de Poliția Română”

Imaginația infractorilor nu are limite, astfel că de curând un nou tip de înșelăciune a apărut în România. Poliția Română a anunțat cum funcționează noua escrocherie pusă la cale de cei certați cu legea. Cum să nu pici în plasa escrocilor, vezi în articolul de mai jos.

A apărut o nouă metodă de înșelăciune în România. Cum vor infractorii să se umple de bani de pe urma șoferilor

O nouă înșelăciune majoră face victime printre șoferii români, de această dată. Astfel, șoferii au început să primească e-mail-uri prin care sunt atenționați că au fost sancționați în trafic și trebuie să facă plata sancțiunii primite online.

Poliția Română atrage atenția că este vorba de un fals și le cere șoferilor români să nu dea curs unor astfel de e-mailuri.

Asa arata notificarile trimise de infractori pe e-mail
Asa arata notificarile trimise de infractori pe e-mail

Care este, de fapt, înșelăciunea

Oamenii legii au arătat și cum funcționează noua escrocherie pusă la cale de oamenii certați cu legea.

De pe o adresă de e-mail care pare a fi a Poliției Române se trimite o amendă electronică, în care șoferul este anunțat că a fost sancționat în trafic și că poate plăti doar jumătate din amendă dacă face plata online.

Anunțul IGPR

Cei pe care infractorii vor să îi lase fără obiectul muncii, polițiștii, atrag atenția că este vorba de un nou tip de înșelăciune.

”Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, au anunțat polițiștii din cadrul IGPR, pe pagina oficială de Facebook.

Infractorii încearcă să păcălească contribuabilii

Pe de altă parte, și ANAF s-a confruntat cu o problemă asemănătoare. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat că un val de mesaje false sunt transmise prin email în numele instituției, de pe o adresă care nu aparține instituției de stat.

”Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la [email protected]!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Avertismentul ANAF cu privire la înșelăciunea pusă la cale de escroci

ANAF anunță contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției, adică număr telefon, adresa poștală. ANAF a precizat că nu are o asemenea adresă de email.

”Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, îi sfătuiește ANAF pe contribuabilii români.

Urmăriți Impact.ro și pe