Meteorologii tocmai au făcut anunţul. Ce se întâmplă de azi, în toată România, cu vremea

Stan Filon 20.01.2021, 11:57
Meteorologii tocmai au făcut anunţul. Ce se întâmplă de azi, în toată România, cu vremea

Meteorologii au venit cu un anunț important legat de vremea care se va instala în România, începând de joi. Chiar dacă va ninge la munte, dar și în alte câtev regiuni din țară, temperaturile care se vor instala de joi în România sunt alarmant de ridicate, pentru această perioadă a anului.

Vreme anormală în România

Vremea va da semne de încălzire chiar de miercuri, dar de joi lucrurile se vor schimba cu totul. Așadar, vremea se încălzește puternic în toată țara. Miercuri, cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, unde, mai ales ziua, vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte.

Vor cădea ninsri și în Maramureș și în Transilvania și mixte în Crișana și local în Banat. Pe arii restrânse, mai ales în vest și nord-vest, vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și izolat se vor semnalanprecipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde va ajunge la rafală chiar și la 70…80 km/h, spulberând zăpada și, local și temporar, în vest și sud.

Vreme anormala in Romania
Vreme anormala in Romania

Temperaturi de primăvară, în plină iarnă

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 3 grade. Izolat, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață. În București, vremea se va încălzi față de zilele precedente și temperaturile vor urca până la 3…5 gradeCelsius.

Joi, temperaturile cresc și mai mult. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, la începutul intervalului înnord-vest, iar în cursul nopții, posibil, și în extremitatea de sud-vest.

La munte, se vor semnala precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei și 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

În București, vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime vor atinge 8-9 grade Celsius, pe când cele minime vor scădea până la -3…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vineri vine deja cu temperaturi de primvară! Acestea se vor încadra între 4 și chiar 12 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7….8 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul și parțial centrul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, temporar va ploua. În București, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minima va fi de 2…3 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...