Meteo, miercuri, 11 august 2021. Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. A fost emis cod galben pentru aceste zone

Nicu Stan 11.08.2021, 07:55
Meteo, miercuri, 11 august 2021. Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. A fost emis cod galben pentru aceste zone

Meteo, miercuri, 11 august 2021. Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. A fost emis cod galben pentru aceste zone. Meteorologii Administrației Naționale anunță vreme călduroasă pentru mai toate zonele din România. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 11 august 2021. Cod galben de caniculă pentru mai multe zone din țară. Unde apar furtunile

Prognoza meteo ANM, miercuri, 11 august 2021. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. De altfel, meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru aceste zone.

Astfel, ziua de 11 august este una sub avertizare cod galben de disconfort termic accentuat, valabilă pentru partea de sud a țării. De asemenea, după-amiază și seara se vor semnala local averse și vijelii, cu precădere în partea de nord a țării, precum și în zonele montane.

Unde este valabila avertizarea de cod galben de canicula
Unde este valabila avertizarea de cod galben de canicula

Aerul va fi aproape irespirabil

”În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade”, transmite meteoromania.ro.

Zonele care se regăsesc, în următoarea perioadă, sub avertizarea de cod galben de caniculă sunt: Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, București, Ilfov, Buzău, Călărași, Brăila, Tulcea, Constanța.

Unde va ploua

Conform prognozei meteo ANM, cerul va avea înnorări temporar accentuate în partea de nord a României și în zona montană unde, local se vor semnala averse cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, precum și vijelii.

Temperaturile maxime vor ajunge până la 28 de grade Celsius în nordul Moldovei și vor oscila între 36-37 de grade Celsius în sudul Olteniei. De asemenea, temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind pe litoral. Conform prognozei ANM; dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Prognoza meteo ANM 11 august 2021, pentru marele orașe

Iași: 29 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Galați: 32 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Constanța: 31 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Oradea: 33 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Baia Mare: 30 de grade Celsius, Precipitații: 20%,

Cluj Napoca: 31 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Sibiu: 30 de grade Celisus, Precipitații: 10%

Craiova: 36 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Suceava: 30 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Miercurea Ciuc: 27 de grade Celsius, Precipitații: 40%

Brașov: 29 de grade Celsius, Precipitații: 20%

București: 34 de grade Celsius, Precipitații: 10%

Urmăriți Impact.ro și pe