Messi, primele declarații despre retragerea din fotbal după ce a devenit campion mondial. „Doar cupa asta îmi lipsea”

Anca Manolica 18.12.2022, 23:54
Messi, primele declarații despre retragerea din fotbal după ce a devenit campion mondial. „Doar cupa asta îmi lipsea”

A fost zi unică pentru Leo Messi. Argentina a devenit campioană mondială, după ce a câștigat în fața Franței la Campionatul Mondial care s-a desfășurat în ultima lună în Qatar. La finalul unei partide absolut incendiare, fotbalistul argentinian a ridicat trofeul de campion și, în acest fel, și-a trecut în palmares și singura cupă care îi mai lipsea. Ce spune starul despre o posibilă retragere din fotbal în curând.

Messi, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar

Lionel Messi și echipa națională a Argentinei formează o poveste care are acum aproape 20 de ani. A debutat într-un amical U-20 improvizat la mijlocul anului 2004, creat de AFA pentru a se asigura că adolescentul de atunci al Barcelonei va juca pentru Albiceleste și nu pentru o națională spaniolă care dorea să-l aibă în rândurile sale, și iată-l astăzi, 18 decembrie, câștigător al Cupei Mondiale din Qatar 2022.

Imediat după desemnarea titlului de campion mondial, Messi a avut și o primă reacție. Căpitanul Argentinei a declarat, duminică seară, că îşi doreşte să mai joace câteva meciuri pentru naţionala sa şi în calitate de campion mondial. Așadar, nici vorbă de o posibilă retragere, deocamdată.

„Vreau să mai joc câteva meciuri şi în calitate de campion mondial. Asta îşi doreşte toată lumea, este cel mai dorit trofeu de toţi. Am avut noroc că am realizat totul în cariera mea şi doar cupa asta îmi lipsea. Vreau să mă bucur cu toată lumea de acest trofeu”, a spus campionul, conform Clarin.

Jucătorul de la PSG a condus selecționata țării sale natale la al treilea titlu mondial din istorie, după ce echipa pregătită de Lionel Scaloni s-a impus în finala contra Franţei, scor 4-2 (3-3), la loviturile de departajare.

Se gândește la momentul retragerii: „Nu voi mai juca foarte mult!”

Căpitanul Argentinei a vorbit în urmă cu câteva săptămâni, înainte de turneul final, despre viitorul său. Contractul cu PSG va expira la finalul acestui sezon, astfel că toată lumea se întreabă unde va merge să joace argentinianul. Echipa din Paris încearcă să îl convingă să semneze un nou contract, Barcelona îl vrea înapoi, însă el este ofertat și de Inter Miami, gruparea din MLS condusă de David Beckham.

Cu toate acestea, declarația lui Leo Messi îi va întrista pe fanii lui:

„Iubesc să joc fotbal și mă bucur de fiecare dată când joc. Este singurul lucru pe care l-am făcut toată viața, dar nu cred că voi mai juca foarte mult timp”, a spus Leo Messi, conform Sport.es.

Messi, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar
Messi, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar

Câte meciuri a jucat Lionel Messi pentru Argentina și câte goluri a marcat

Starul argentinian are 172 de meciuri oficiale cu echipa națională a Argentinei, 51 de meciuri amicale FIFA și 121 de meciuri la Cupa Mondială, Cupa Americii, calificări și Finalissima. Este jucătorul care a disputat cele mai multe meciuri din istoria echipei naționale a țării sale.

Totodată, decarul selecționatei este și cel mai bun marcator din istoria echipei naționale: are 98 de goluri oficiale cu Albiceleste, dintre care 54 la Cupa Mondială, Cupa Americii sau în calificări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...