”Messi a fost nr. 1 la Barcelona, acum trebuie să joace pentru Mbappe”. Cum tranșează un fost mare fotbalist francez disputa din atacul lui PSG

Andrei Cezar 28.09.2021, 17:43
”Messi a fost nr. 1 la Barcelona, acum trebuie să joace pentru Mbappe”. Cum tranșează un fost mare fotbalist francez disputa din atacul lui PSG

Deși așteptată cu sufletul la gură de fanii clubului parizian, venirea lui Leo Messi la PSG nu a avut efectul scontat. Randamentul argentinianului nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în meciurile jucate până acum. Mai mult decât atât, se pare că atacantul de 34 de ani a tulburat apele în vestiarul campioanei Franței și ar fi creat, cu sau fără voia lui, animozități între ceilalți doi coechipieri din atac, Neymar și Mbappe. Un fost mare internațional francez explică noul rol pe Messi ar trebuit să îl aibă în echipa lui Mauricio Pochettino.

Verdictul unui fost mare internațional francez. Ce rol ar trebui să îndeplinească Lionel Messi la PSG

PSG a transferat în această vară mai multe super-vedete, însă este departe de a forma o echipă. În vestiarul parizienilor au apărut deja primele fisuri. Jucătorii cu personalitate vor să își impună punctul de vedere, iar situația devine din ce în ce mai greu de gestionat pentru Mauricio Pochettino. Primele semne evidente de conflict au apărut după ce Messi a fost înlocuit de tehnician, în minutul 76 al partidei cu Lyon (1-1), moment în care Messi a refuzat să dea mâna cu antrenorul său.

Ulterior, în presa din Italia au apărut informații potrivit cărora nici Donnarumma nu s-ar simți foarte bine la noua sa echipă. Transferat în această vară de la AC Milan, cel mai bun jucător de la Campionatul European este nemulțumit de statutul de rezervă și și-ar fi exprimat deja regretul pentru alegera făcută.

În fine, ultimul episod i-a avut în prim-plan pe atacanții roș-albaștrilor, Neymar și Mbappe. Francezul l-a numit ”vagabond” pe colegul său pentru că brazilianul nu i-ar fi oferit niște pase, deși ar fi avut ocazia, care să îl pună în situația de a marca.

Fostul mare internațional francez Nicolas Anelka a oferit un interviu pentru publicația Le Parisien în care a vorbit despre situația din vestiarul clubului parizian. Fostul jucător al lui Arsenal, Real Madrid și PSG a explicat ce ar trebui să se schimbe pentru ca lucrurile să funcționeze într-un mod optim.

”Messi a fost nr. 1 la Barcelona, acum trebuie sa joace pentru Mbappe”. Cum transeaza un fost mare fotbalist francez disputa din atacul lui PSG
”Messi a fost nr. 1 la Barcelona, acum trebuie sa joace pentru Mbappe”. Cum transeaza un fost mare fotbalist francez disputa din atacul lui PSG

”Messi a fost nr. 1 la Barcelona, acum trebuie să joace pentru Mbappe”

Mbappe trebuie să fie liderul atacului celor de la PSG pentru că este numărul 1. Messi a fost nr. 1 la Barcelona, dar acum trebuie să-l servească pe Mbappe. El este aici de cinci ani și Messi trebuie să respecte lucrul ăsta.

Mbappe este de neînlocuit în echipa lui Pochettino, are cea mai bună viteză din lume și PSG trebuie să facă totul pentru a-l convinge să rămână. Dar cred că a decis deja. Vrea mai mult și e normal să fie așa. Dacă ar fi jucat în ultimele 3 sezoane în Anglia sau Spania, ar fi câștigat deja Balonul de Aur. Dacă alege să plece, va trebui să-i mulțumim pentru tot ce a făcut aici”, a declarat Anelka, citat de Marca.

Fostul atancat francez a vorbit și despre relația dintre Muricio Pochettino și Lionel Messi. Anelka este de părere că atacantul argentinian, cel care câștigat de șase ori Balonul de Aur, nu îl va ierta prea curând pe conaționalul său pentru decizia pe care a luat-o în partida cu Olympique Lyon.

”Nu poți scoate de pe teren un Balon de Aur care încă nu a marcat”

Avându-l pe Messi în echipă ar trebui să însemne că PSG i-a depășit pe ceilalți. E un club pe care acum toată lumea îl iubește, dar îi lipsește un titlu european. Și acest lucru pune o presiune foarte mare asupra echipei deoarece toată lumea crede că, datorită transferului lui Messi, echipa va câștiga Champions League. Dar fotbalul nu este doar despre vedete…

Nu poți scoate de pe teren un Balon de Aur care încă nu a marcat. Messi nu va uita decizia lui Pochettino și va fi dificil să se refacă relația bună dintre ei. Nu te poți înțelege cu Messi dacă faci așa ceva”, a adăugat Nicolas Anelka.

Urmăriți Impact.ro și pe