Meseria pe care a făcut-o Petrică Mîțu Stoian înainte să se apuce de muzică. Puțini știau secretul regretatului artist

Stan Filon 09.11.2021, 09:11
Meseria pe care a făcut-o Petrică Mîțu Stoian înainte să se apuce de muzică. Puțini știau secretul regretatului artist

Petrică Mîțu Stoian a iubit muzica și scena, dar în tinerețe a practicat o meserie care nu avea nicio legătură cu lumea artistică. Vedeta a decedat recent, la vârsta de 61 de ani, chiar când vorbea de retragerea din muzică. Artistul dorea să lase locul tinerilor și să călătorească prin lume.

Petrică Mîțu Stoian a avut o altă meserie, înainte de a deveni cântăreț de muzică populară

Petrică Mîțu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani, în urma unor complicații apărute după ce s-a vindecat de coronavirus. Artistul a vrut să se trateze post covid la o clinică din Reșița, însă după prima sesiune de tratament s-a simțit rău.

A început să tușească cu sânge, iar medicii de la clinica particulară au sunat la 112, când au văzut că sunt depășiți de situație. Artistul a ajuns de urgență la Spitalul Județean Reșița, unde a fost intubat în scurt timp. Artistul a decedat după câteva ore.

Petrica Mitu Stoian a avut o alta meserie, inainte de a deveni cantaret de muzica populara
Petrica Mitu Stoian a avut o alta meserie, inainte de a deveni cantaret de muzica populara

Când a ajuns Petrică Mîțu Stoian pe scenă

Petrică Mîțu Stoian a cântat ani la rând și i-a încântat pe români cu melodiile sale. Puțini sunt cei care știu că artistul ar fi vrut să îmbrățișeze o altă meserie, de care se îndrăgostise în tinerețe. Și chiar a practicat-o. Născut în Mehedinți, el a început să muncească la mina Roșiuța din județul Gorj, acolo unde a fost vagonetar.

La scurt timp după ce a început să lucreze în mină, Petrică Mîțu Stoian a întâlnit-o pe Angelica Stoican, cea care l-a promovat la celebra Marioara Murărescu, realizatoarea îndrăgitei emisiuni „Tezaur folcloric”. Ajuns pe scenă, Petrică Mîțu Stoian s-a îndrăgostit pe loc.

Cariera sa a explodat, iar melodiile sale au fost fredonate de milioane de români, ani și ani la rând. Artistul se pare că a dat uitării primul său loc de muncă și nici nu a vrut să se afle vreodată că a muncit în adâncurile pământului, la Mina din Reșița, potrivit ziare.com.

Artistul a trecut în neființă sâmbătă, dar moartea sa a pornit un scandal imens. Sora artistului acuză clinica Nerva că i-a grăbit sfârșitul fratelui său și mai susține că alți trei pacienți se află în stare gravă la spital, după ce s-au tratat la clinica respectivă. Corpul neînsuflețit al artistului va fi supus unei autopsii, pentru a se afla exact cauzele care au dus la deces.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...