Mesajul sfâșietor al unei mame care și-a pierdut copilul în războiul din Ucraina. Apel către Putin cu lacrimi în ochi

Ana Anitoiu 20.04.2022, 09:50
Mesajul sfâșietor al unei mame care și-a pierdut copilul în războiul din Ucraina. Apel către Putin cu lacrimi în ochi

O mamă care și-a pierdut copilul în războiul din Ucraina i-a transmis un mesaj sfâșietor liderului rus Vladimir Putin, la care a făcut un apel cu lacrimi în ochi. Femeia a aflat că fiul ei se numără printre cei uciși în orașul Bucha aflat în apropiere de Kiev, unde au fost găsite peste 400 de cadavre.

Mesajul unei mame din Ucraina pentru Vladimir Putin

În orașul Kiev, unde militarii ruși au fost acuzați de crime de război, oficialii ucraineni au găsit 403 cadavre. Au fost publicate imagini tulburătoare, cu cadavre zăcând pe străzi, unele dintre ele având mâinile legate la spate.

Galyna Matyoshko, care a ajuns la o mănăstire, fiind prea speriată ca să meargă acasă, a aflat că fiul ei se numără printre cei uciși. Trupul neînsuflețit al lui Serhiy al ei a fost găsit în subsolul unei locuințe din oraș, alături de cele ale altor patru bărbați care ar fi fost torturați și executați de militarii ruși.

Femeia are poze cu fiul ei ucis în telefonul mobil. Cu atât a mai rămas. Vrea ca toată lumea să vadă ce s-a întâmplat în Bucha. Să știe că nu e nicio minciună. Într-un reportaj realizat de ABC News, ea a fost întrebată ce i-ar spune liderului rus Vladimir Putin, în contextul în care Rusia susține că nu s-a întâmplat nimic în Bucha.

Mesajul sfasietor al unei mame care si-a pierdut copilul in razboiul din Ucraina
Vladimir Putin

„Uită-te la mine, ticălosule! Uită-te la mine. Uite ce ne-ai făcut. Care este vina noastră? Cu ce am greșit? De ce plâng în casa unui străin, iar eu nu mai am casă? Ticălosule! Nu vă suntem dușmani, suntem doar oameni! Suntem muncitori! Lăsați-ne în pace!

Plecați! Nu vom veni cu voi! Aveți copii. Cum ar fi dacă li s-ar întâmpla același lucru? Cum ar fi ca oamenii noștri să vină și să vă spună că totul este o minciună. I-ați crede?”, a spus mama tânărului ucrainean care a fost torturat și ucis în Bucha de militari ruși. Femeia i-a spus reporterului că nici nu-și poate închipui durerea pe care o simte ea acum. „Îmi plânge sufletul”, a spus ea.

Motivul pentru care rușii ar fi ucis un om nevinovat în Bucha

Unul dintre oamenii nevinovați care au fost uciși de militarii ruși în Bucha și-ar fi găsit sfârșitul doar pentru că avea un nume ce i-a deranjat pe soldații președintelui rus Vladimir Putin. Pe bărbatul în vârstă de 60 de ani îl chema Ilia Navalnîi. Avea același nume de familie ca Alexei Navalnîi, principalul opozant al liderului de la Kremlin, aflat acum la închisoare.

Alexei Navalnîi a distribuit pe Twitter o fotografie cu un pașaport cu numele Ilia Ivanovici Navalnîi. Opozantul rus a spus că această persoană total nevinovată a fost ucisă de „călăii lui Putin” doar pentru că avea același nume cu al lui. El a precizat că nu știe dacă acest om îi era rudă, dar provenea din același sat ca tatăl său.

Pe de altă parte, Kremlinul continuă să susțină că militarii ruși nu sunt vinovați de atrocitățile ce au fost descoperite în Bucha. Potrivit Moscovei, totul este un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă, o înscenare a presei occidentale sau că vinovați ar fi, de fapt, ucrainenii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...