Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Imnului Național. ”Unitate naţională, curaj, demnitate şi responsabilitate”

Mihnea Tălău 29.07.2022, 10:50
Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Imnului Național. ”Unitate naţională, curaj, demnitate şi responsabilitate”

De Ziua Imnului Naţional, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut vineri un apel la unitate arătând că în contextul internaţional actual, trebuie să facem față unor provocări fără precedent. El spune că România îşi continuă demersurile de consolidare a relaţiei transatlantice, promovează protejarea drepturilor omului, garantarea siguranţei cetăţenilor şi asumarea unor valori fundamentale, precum libertatea şi solidaritatea.

Mesajul Președintelui:

Ziua Imnului Național, celebrată în fiecare an pe 29 iulie, este o sărbătoare încărcată de profunde semnificații pentru românii de pretutindeni.

Poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureșanu a fost intonat pentru prima dată în 1848, pe acordurile create de Anton Pann. Acesta a devenit în mod oficial Imnul Național al României în anul 1990 și a avut un rol catalizator în dezvoltarea conștiinței și a identității naționale.

Imnul „Deșteaptă-te, române!” reprezintă un simbol al unității, care arată devotamentul românilor față de principiile și valorile fundamentale ale statului nostru modern: libertate, demnitate, dreptate și respect față de lege.

Versurile imnului transmit cu multă emoție un mesaj puternic, un îndemn la solidaritate și curaj. Ziua Imnului Național ne oferă prilejul de a rememora faptele glorioase ale înaintașilor noștri, care s-au sacrificat pentru o țară suverană, indivizibilă și democratică.

Imnul transmite, totodată, esența idealurilor națiunii române și ne-a insuflat hotărâre și speranță în momentele de răscruce ale istoriei, dând glas sentimentelor patriotice ale poporului nostru.

În prezent, traversăm un moment dificil, marcat de agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. În contextul internațional actual, în fața unor provocări fără precedent, România își continuă demersurile de consolidare a relației transatlantice, promovează protejarea drepturilor omului, garantarea siguranței cetățenilor și asumarea unor valori fundamentale, precum libertatea și solidaritatea.

Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului are un impact puternic, făcând apel la unitate națională, curaj, demnitate și responsabilitate.

La mulți ani Imnului Național al României!

La mulți ani, români!”, a declarat Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...