Mesajul Jandarmeriei, după protestul de sâmbătă din Capitală. Ce sancțiuni usturătoare se pregătesc

Iancu Andreea 03.04.2021, 22:09

Cea de-a șaptea zi de proteste anti-restricții ar putea aduce și noi sancțiuni usturătoare pentru manifestanți. Mesajul Jandarmeriei, după protestul de sâmbătă din Capitală, anunță noi amenzi importante pentru cei prezenți pe străzi, care încearcă să convingă autoritățile să renunțe la măsurile anti-Covid în urma nemulțumirilor exprimate.

Mesajul Jandarmeriei pentru manifestanți, după protestul de sâmbătă din Capitală

Începând din această după amiază, mii de români s-au adunat pe străzile Capitalei pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive impuse de Guvern. După un marș către Piața Victoriei și apoi către Palatul Parlamentului, protestatarii ar putea ajunge și la Palatul Cotroceni, în încercarea de a-și exprima nemulțumirile, anunță surse pentru Antena 3. Pentru că acest protest se organizează în timpul pandemiei, și modul de desfășurare ar trebui să respecte reguli precum purtarea măștilor de protecție și respectarea distanței de siguranță. Pentru că mulți dintre ei nu respectă aceste măsuri, reprezentanții autorităților pregătesc sancțiuni dure. Mesajul Jandarmeriei după protestul din Capitală ar urma să îi facă pe organizatori să scoată bani din buzunar. Cei care sunt responsabili de organizarea protestului ar urma să fie amendați pentru depășirea numărului de participanți permis de lege.

Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane, permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate, şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm, a declarat Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, conform Antena 3.

Câteva sute de persoane, transformate apoi într-un grup de câteva mii, au pornit într-un marș de protest de la Piața Universității din București, pentru ca apoi să ajungă în Piața Victoriei. De asemenea, protestatarii au plecat ulterior spre Palatul Parlamentului unde au ajuns sub supravegherea jandarmilor. Între timp, numărul celor care protestează începe să scadă, pe măsură ce oamenii se îndreaptă către case. Pentru a se asigura că traficul nu este afectat, Poliția Capitalei a instituit măsuri suplimentare.

 Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu.

George Simion, liderul AUR, prezent la manifestațiile anti-restricții foto - Inquam
George Simion, liderul AUR, prezent la manifestațiile anti-restricții
foto – Inquam

Declarațiile liderului AUR, George Simion, prezent la protestele anti-restricții

Printre cei prezenți în stradă, considerat chiar unul dintre organizatorii protestelor anti-restricții, este și George Simion, liderul AUR. Acesta s-a alăturat scandărilor oamenilor precum: “Nu vrem aer cu porția” sau “Jos cu interdicțiile”, continuând să acuze dur forțele de ordine care încearcă să mențină o desfășurare a manifestațiilor în limitele normale.

Este o manifestație autorizată. Cu autorizație de la Primărie. Forțele de ordine intimidează participanții și în București și în țară, dau amenzi maxime tocmai că oamenii să nu mai iasă. Guvernul merită să cadă dacă în felul asta se manifestă ei. Forțele de ordine au bătut minori, au făcut descinderi. La Brăila, există filmări cum i-au dat afară cu coastele rupte din secția de poliție. Este poliție politică, un prim pas spre dictatură. Dacă măsurile nu sunt retrase este timpul că acest Guvern să se retragă el, că ne-am săturat. Cât timp măsurile sunt în vigoare, protestele vor continua, dacă nu vor fi reprimate dictatorial de jandarmii domnului Bode, care uită că și jandarmii și polițiștii sunt, din păcate, nedreptățiți, a afirmat George Simion pentru Antena 3.