Mesajul îngrijorător al medicului Virgil Musta. Ce obișnuiesc să facă pacienții depistați cu Covid-19

Diana Radu 13.07.2020, 19:30
Mesajul îngrijorător al medicului Virgil Musta. Ce obișnuiesc să facă pacienții depistați cu Covid-19

Managerul spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, medicul Virgil Musta a transmis un mesaj îngrijorător. Spitalul redeschis de curând pentru pacienții non-covid urmează să fie închis și destinat din nou doar celor infectați, deoarece numărul cazurilor a crescut, iar spitalul aproape a rămas fără locuri.

Medicului Virgil Musta: „Sunt unii care pur și simplu vin, ne anunță că sunt cu covid și pleacă”

Potrivit medicului Virgil Musta la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara se prezintă în fiecare zi câte 15-16 pacienți infectați cu coronavirus. În consecință, capacitatea spitalului a ajuns aproape la limită. Medicul a precizat că „secția s-a umplut imediat” atunci când a fost deschis spitalul pentru pacienții non-covid.

Medicul este revoltat însă de pacienții care deși sunt infectați cu coranavirus refuză să se interneze sau să ia tratamentul necesar. Din acest motiv în Timișoara au apărut mai multe focare, pentru că oamenii nu respectă regulile.

„Sunt unii care pur și simplu vin, ne anunță că sunt cu covid și pleacă. Au apărut câteva focare în oraș și se acționează foarte energic pentru izolarea acestor focare, pentru că, dacă se vor extinde, va fi o problemă în zonă. Dacă se pot izola și opri avem speranța că împreună cu populația vom putea ține sub control această pandemie. Situația de la noi încă nici nu e așa de tristă, din câte știu, Brașovul e depășit, Bucureștiul e mai la limită decât noi, Suceava, Iașul, Argeșul sunt zone unde cazurile chiar sunt alarmante și capacitatea spitalelor este depășită, de aceea în următoarea etapă probabil ar trebui să intre în acțiune spitalele suport și, dacă și capacitatea lor e depășită, vom avea o mare problemă”, a declarat dr. Virgil Musta la Digi 24.

virgil musta, mesaj ingrijorator, medic
Medicului Virgil Musta: „Sunt unii care pur și simplu vin, ne anunță că sunt cu covid și pleacă”

Managerul spitalului mai spune că oamenii au început să vină să solicite tratamente la comandă și chiar să-i amenințe dacă propun transferarea acestora la alte spitale, din lipsă de locuri. Aceste tratamente sunt din ce în ce mai greu de suportat de către cadrele medicale care sunt din nou extenuate de numărul de cazuri. Virgil Musta a precizat că există și pacienți care doar vin să anunțe că au covid fără a se interna.

„Da, au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt covid-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitiv. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că ‘și eu sunt pozitiv’ și pleacă”, a povestit medicul.

Virgil Musta avertizează că acești oameni semnează o declarație pe propria răspundere în care li se aduce la cunoștință că boala se poate agrava, iar în cazul în care infectează și alte persoane vor fi anchetați penal.

Urmăriți Impact.ro și pe