Mesajul de pe Whatsapp care te poate lăsa fără bani. Înșelătoria la modă la început de 2022

Nicu Stan 04.01.2022, 13:05
Mesajul de pe Whatsapp care te poate lăsa fără bani. Înșelătoria la modă la început de 2022

Mesajul de pe Whatsapp care te poate lăsa fără bani. A apărut o nouă înșelătorie la început de 2022. Noua metodă de furt se desfășoară pe platforma Whatsapp. Astfel, metoda accidentului a suferit o actualizare, iar acum mai multe persoane apelează la o nouă înșelătorie pentru a putea intra în posesia a diverse sume de bani. La ce trebuie să fii atent atunci când primești un mesaj suspect pe Whatsapp și ce li se cere victimelor să facă.

Nouă înșelătorie cu ajutorul Whatsapp. Cum vor să te păcălească escrocii

O nouă înșelătorie circulă pe Whatsapp, fiind derivată din metoda accidentul. Astfel, utilizatorul Whatsapp primesc un mesaj din partea unui număr de telefon necunoscut, însă în numele unor membrii ai familiei.

În înșelătoria la modă, respectiv în mesajul primit, se prezintă victimelor o situație credibilă prin care li se explică faptul că telefonul mobil al cunoscutului, de exemplu, a fost pierdut, iar persoana respectivă nu mai are acces la contul cu bani.

Politia anunta populatia sa nu se dea bani persoanelor necunoscute
Politia anunta populatia sa nu se dea bani persoanelor necunoscute

Escrocii cer anumite sume de bani

Apoi, în mesaj li se cere victimelor să transfere o anumită sumă de bani. Acesta este mesajul de pe Whatsapp care te poate lăsa fără bani.

„Mami, mi-am pierdut telefonul și nu mai am acces la contul cu bani. Îți dau mesaj de pe telefonul unui prieten. Am nevoie de 5.000 de lei urgent (suma poate fi mult mai exactă, în funcție de scenariu) pentru că trebuie să fac o plată azi”, exemplifică realitatea.net un astfel de caz.

Mesaj ”disperat” de la copil

”Mama, mi s-a furat telefonul, trebuie să îmi iau rapid altul ca să blochez cardul să nu mă trezesc că rămân fără bani în conturi”, este un alt mesaj de la escroci.

Posibilele victime, care pică în capcana răufăcătorilor, li se oferă indicații de plată. Este un scenariu similar cu cel al metodei accidentului.

Ce trebuie să facă cei care primesc astfel de mesaje

Cei care primesc astfel de mesaje, se recomandă ca, mai întâi, să contacteze ruda respectivă pe telefonul ei. Dacă se sună pe numărul de pe care s-a primit mesajul pe Whastapp, există posibilitatea să nu se răspundă la acel apel. De asemenea, viramentul de bani nu trebuie să fie făcut către persoane necunoscute.

„Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor poveşti anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie”, transmit reprezentanții Poliției.

Urmăriți Impact.ro și pe