Mesajele șterse de pe WhatsApp nu mai sunt chiar șterse: schimbarea pe care nu ți-ai fi dorit-o

Gabriel Peneș 24.04.2023, 13:35
Mesajele șterse de pe WhatsApp nu mai sunt chiar șterse: schimbarea pe care nu ți-ai fi dorit-o

WhatsApp, cea mai populară rețea de mesagerie, cu peste 2 miliarde de utilizatori, a anunțat introducerea unei funcții noi ce nu va fi chiar pe placul tuturor. Aceasta vizează capacitatea de salvare a unor mesaje, chiar dacă acestea au fost șterse. Funcția urmează să fie implementată la nivel global în câteva săptămâni

Mesajele șterse de pe WhatsApp nu mai sunt chiar șterse

Cei peste 2 miliarde de utilizatori de WhatsApp au primit o veste ce s-ar putea să nu-i bucure pe unii. În decembrie 2021, WhatsApp a lansat Disappearing Messages, o funcție ce permite trimiterea de mesaje temporare pentru a proteja confidențialitatea conversației.

Vinerea trecută, în schimb, Meta a anunțat că lansează „Keep In Chat” (Păstrează în Conversație), ce va permite salvarea mesajelor considerate utile de useri chiar și după activarea funcției Disappearing Messages.

Aceștia trebuie să instaleze cele mai recente actualizări ale WhatsApp pentru iOS, Android și Desktop. WhatsApp le va permite acum utilizatorilor să împiedice dispariția mesajelor lor. Aplicația le-a permis utilizatorilor să își seteze mesajele pentru a fi șterse automat după o anumită perioadă de timp. Dezvoltatorul, WhatsApp Inc., explică faptul că această funcție are scopul de a face discuțiile pe WhatsApp mai „conversaționale”.

Mesajele șterse de pe WhatsApp nu mai sunt chiar șterse: schimbarea pe care nu ți-ai fi dorit-o
WhatsApp va lansa o funcție nouă ce va permite utilizatorilor să păstreze mesajele din conversații, chiar dacă acestea au fost șterse

Schimbarea pe care nu ți-ai fi dorit-o

Aplicația, numită o „superputere a expeditorului”, conform blogului WhatsApp, permite păstrarea mesajelor, dar doar dacă persoana care le-a trimis își dă acordul în acest sens. Utilizatorii care vor să păstreze un mesaj trebuie să facă click și să aleagă opțiunea de păstrare a mesajului. O notificare este apoi trimisă expeditorului pentru a îl informa de acest lucru.

„Expeditorul va fi notificat dacă mesajul a fost salvat și poate decide dacă acesta rămâne un mesaj temporar sau dacă poate fi păstrat”, a anunțat Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, compania din spatele WhatsApp, Facebook, Instagram și altele.

Dacă utilizatorul își dă acordul ca mesajul să fie salvat, acesta va primi o pictogramă de marcaj de dimensiuni mici. Textul va fi adăugat la un dosar numit „Mesaje păstrate.”

În cazul în care se împiedică salvarea, decizia este definitivă, iar mesajul va fi șters de pe dispozitivele tuturor utilizatorilor la expirarea termenului normal. Scopul este de a permite utilizatorilor să aibă „ultimul cuvânt” în ceea ce privește ceea ce se întâmplă cu mesajele pe care le-au trimis.

Funcția va fi „implementată la nivel global în următoarele câteva săptămâni”, a precizat WhatsApp. Funcția de dispariție a mesajelor de pe WhatsApp le permite utilizatorilor opțiuni de ștergere a mesajelor: au de ales ca mesajele să fie șterse după 24 de ore, șapte zile sau 90 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....