Mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023. Cele mai frumoase gânduri pentru sărbătoriți

Emanuela Pană 29.11.2023, 16:50
Mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023. Cele mai frumoase gânduri pentru sărbătoriți

În fiecare an, pe 30 octombrie, Biserica îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor. Iar această ocazie este binevenită pentru a-ți impresiona iubita, soția, mama, tatăl, prietenii sau șeful cu un mesaj deosebit de ”La mulți ani!”. În continuare, am pregătit pentru tine cele mai frumoase mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023.  

Sfântul Andrei, sărbătoare importantă pentru români 

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, este sărbătorit anual pe data de 30 octombrie. În această zi, credincioșii respectă numeroase tradiții și obiceiuri, unele vechi de sute de ani. Deoarece are o semnificație aparte pentru comunitatea creștină, ziua de 30 noiembrie este marcată cu cruce roșie în calendar 

Prin urmare, în această zi sunt interzise treburile în gospodărie. La sărbătoarea Sfântului Andrei nu se spală, nu se calcă și nu se coasă. De asemenea, nu se mătură ograda și nu se duce gunoiul. O superstiție străveche spune că dacă stăpânii casei nu muncesc, lupul nu se poate apropia de locuință.  

Ziua Sfântului Andrei se cheamă și Ziua Lupului, existând credința că pe 30 noiembrie lupul devine mai sprinten, își poate îndoi gâtul și nimic nu scapă din calea lui. De aici și zicala ”își vede lupul coada”. De asemenea, se spune că în noaptea de Sfântul Andrei animalele capătă glas omenesc, însă oamenii nu ar trebui să le asculte.  

Citește și: Rugăciunea pe care să o rostești de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. Cuvintele puternice pe care este bine să le spui

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei? 

De Sfântul Andrei, circa un milion de români își serbează onomastica. Cei mai mulți dintre ei poartă numele de Andrei și Andreea, însă există și derivate care sunt, de asemenea, sărbătorite în ultima zi din luna noiembrie.  

Iată ce nume derivate de la Andrei se sărbătoresc pe 30 noiembrie: Andreea; Andra; Andrada; Andraș; Andruș; Andruța; Andreas Andrias; Andries; Adi; Andi; Andu; Andru; Andreiu; Edra; Endre; Deia; Deea. 

Dintre românii care își celebrează ziua de nume de Sfântul Andrei 2023 cei mai mulți sunt bărbați, respectiv: Andrei (485.819), Andras/Andraş (11.127), Andreas/Andreaş (9.557). Dintre prenumele feminine cel mai des întâlnit este Andreea (341.401), urmat de Andra (31.604) și Andrea (24.462). 

Mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023 pentru prieteni  

Dincolo de tradiții, superstiții și însemnătate religioasă, ziua de Sfântul Andrei este prilejul perfect pentru a le trimite mesaje, urări și sms-uri celor ce astăzi își sărbătoresc ziua onomastică. În continuare, găsești o selecție cu cele mai frumoase mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023. 

Mesaje si urari de Sfantul Andrei 2023
Mesaje si urari de Sfantul Andrei 2023
  • Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani! 
  • Fie ca această zi să aducă în viața ta fericire și bucurie. De ziua numelui îți urez să fii sănătos/ă și să ai parte de o zi minunată și frumoasă ca tine! 
  • Sunt alături de tine într-o zi atât de specială. Felicitări pentru omul minunat care ești. La mulți ani și zi cu zâmbete! 
  • La mulți ani, draga Andrei! Sa ai parte numai de împliniri, iar viată sa iți fie o eterna sărbătoare! 
  • Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum un bulgăre alb de zăpadă, la fel de fericită precum cântecul clopoțelului de Crăciun și la fel de frumoasă precum sărbătorile lângă cei dragi.  
  • Astăzi îți urez ”La mulți ani!”. Astăzi îți spun ”Multe împliniri!”. Și-ți mulțumesc că ești alături de mine! 
  • La mulți ani frumoși și buni. Să-ți poarte noroc numele! 
  • La mulţi ani, Andreea! De ziua numelui tău îți doresc să fii mereu energică, sanătoasă și să ai parte de mulți bani! 

Mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023 pentru familie  

  • Dragă tată, azi, de Sfântul Andrei, al cărui nume îl porți, îți urez multă sănătate, putere de muncă şi împlinirea tuturor dorinţelor. La mulți ani! 
  • Dragă tată, la mulți ani de Sfântul Andrei! Să ai parte de multă sănătate, bucurii și împliniri! 
  • Dumnezeu mi-a dat familia, Sfântul Andrei, al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de o căsnicie. Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o iubire adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porţi! 
  • Dragă Andrei, sper ca mesajul meu să fie mai călduros decât  vremea de afară. Îți doresc să ai parte de multă sănătate și îți urez tot binele din lume. La mulți ani! 
  • Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani, și un sincer: La multi ani, Andrei! 
  • La mulți ani! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața. Fie-vă viața senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viață! 
  • Să rămâi mereu așa cum ești acum. Îți doresc ca viața să-ți ofere tot ceea ce îți lipsește, sănătate, oameni de nădejde lângă tine și numai bucurie. 

Vezi și: Tradiții și superstiții de Sfântul Andrei. Ce este bine să pui la toate gemurile și ușile din casă?

Mesaje de Sfântul Andrei pentru iubit și iubită  

  • Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie! 
  • Este doar încă o zi sfântă, dar cea mai frumoasă dintre ele, căci astăzi este ziua ta! La mulți ani, iubitule/iubito! 
  • Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani, iubita mea! 
  • Fie ca darul iubirii, al fericirii, al împlinirii să fie ale tale începând de astăzi, de ziua ta! La multi ani, dragul meu Andrei! 
  • La mulți ani de Sfântul Andrei! Bucură-te de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău azi. Nu uita cât ești de specială pentru mine! Te iubesc! 
  • De ziua numelui tău îți trimit un gând bun și un pupic pe obraz. Sfântul Andrei să te ocrotească, iar toate visele să ți se împlinească. La mulți ani! 
  • Aceasta este doar un mesaj purtat de vânt, îți doresc toată bucuria din lume și toată fericirea de pe pământ! La mulți ani iubitule! 
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...