Mesaje de condoleanțe pentru apropiați. Cum să îți arăți sprijinul față de suferința lor

Emanuela Pană 27.10.2020, 19:25
Mesaje de condoleanțe pentru apropiați. Cum să îți arăți sprijinul față de suferința lor

Trecerea unei persoane dragi în neființă este cu siguranță cea mai grea încercare pe care o poți primi de la viață, iar durerea pe care o simți în astfel de momente este imposibil de tanspus în cuvinte. Uneori, să scrii mesaje de condoleanțe poate părea un lucru inutil, pentru că oricât de sincere și de frumos ar fi concepute nu ajută cu mare lucru. Nu-l pot aduce pe cel plecat înapoi. Totuși, ele merită trimise pentru a arăta susținere față de familia decedatului.

Mesaje de condoleanțe pentru apropiați

Mesajele de condoleanțe transmise apropiaților reprezintă un mod de a ne exprima regretul față de trecerea unei persoane în neființă, precum și sprijinul pentru familia îndoliată. Atunci când vrei să trimiți un mesaj de adio față de cei plecați dintre noi, gândește-te foate bine la maniera în care îl vei formula. În astfel de momente, cuvintele simple și sincere sunt cele mai potrivite. Această colecție modestă vă va ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce contează.

1. A fost un om minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să va dea putere și să vă ofere mângâiere în acest moment dureros. Va îmbrățișăm cu drag!

2. Când timpul este pe sfârşite şi o fiinţă dragă ne părăseşte pentru totdeauna, soarele îşi pierde căldura razelor sale, iar noi purtăm doliul întunericului, care rămâne în urma ei. Dumnezeu să-l ierte!

3. Ceasul despărţirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. Sincere condoleanţe!

4. S-a stins o fiinţă atât de dragă, lăsând în urmă durere si tristeţe. În aceste clipe atât de grele pentru tine îţi suntem alături. Sincere condoleanţe!

5. Nici nu pot să-mi imaginez cât de mare e durerea ta. Îmi pare foarte rău și mă rog să ai putere în aceste momente dificile.

6. Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!

7. În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei iubite. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

8. Rugăciunile și amintirile plăcute sunt ceea ce avem pentru a comemora viața celui care a plecat dintre noi. Fie că dragostea familiei și a prietenilor să reprezintă sprijinul de care aveți nevoie în aceste zile de mare durere sufletească. Cele mai sincere condoleanțe!

9. Sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire.

10. Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna. O lumânare aprinsă şi gândurile noastre sunt alături de voi. Sincere condoleanţe!

11. Îmi pare foarte rău pentru pierderea ta. Te rog acceptă-mi cele mai sincere condoleanțe!

12. Cu nemăsurată tristețe am aflat de moartea ființei dragi și de aceea simțim nevoia să va transmitem pe această cale cele mai sincere condoleanțe. Sperăm din suflet că în aceste clipe grele prezența rudelor și a prietenilor să va aducă puțină alinare.

13. Gândurile și rugăciunile mele sunt cu voi în aceste momente de durere.

14. Vei fi în sufletele noastre pentru totdeauna. Dumnezeu să te odihnească!

15. Am aflat cu tristețe fără margini de pierderea ființei dragi. De azi înainte nu-l vom mai caută la telefon sau acasă. De azi înainte îl vom caută doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai plecă niciodată. Odihnească-se în pace!

16. În acest moment, cuvintele sunt de prisos. Suntem alături de ține cu mintea și sufletul, alături de cei privilegiați să-l fi cunoscut.

17. Dumnezeu a hotărât să va despartă și să pună capăt unui drum presărat cu dragoste și dăruire. Sincere condoleanțe!

18. Când o ființă apropiată nouă pleacă pentru totdeauna, abia atunci ne dăm seamă cu durere în suflet că suntem niște bieți muritori.

19. Vestea că ființă iubită a plecat brusc și definitiv din viața ta, lăsând în urmă numai tristețe și durere, ne-a șocat. Cuvintele sunt de prisos. Ele se rezumă doar la durere și tristețe. Numai Dumnezeu ne poate ajută să înțelegem că drumul ființei dragi s-a oprit aici. Odihnească-se în pace!

20. Nu cred că rândurile mele îţi vor putea alina durerea şi tristeţea prin care treci. Golul lăsat în urmă prin stingerea din viaţă a fiinţei dragi nu poate fi acoperit de nimeni şi nimic. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndurerate să-i dea mângâiere.

21. Este dureros să pierzi o fiinţă dragă. Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoşirea lui, dar moartea a fost mai puternică şi ni l-a smuls dintre noi. Il vom păstra în inimile noastre tot restul vieţii. Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în gradina sa.

22. S-a stins o viață de om, ai pierdut o ființă dragă, iar pierderea este aproape imposibil de realizat. În aceste clipe grele prin care treci, să nu uiți că suntem alături de tine. Sincere condoleanțe!

23. Cu nemăsurată tristeţe am aflat de moartea fiinţei dragi şi de aceea simţim nevoia să transmitem pe această cale cele mai sincere condoleanţe. Sperăm din adâncul sufletului ca în aceste clipe grele, cuvintele şi prezenţa rudelor şi prietenilor să vă aducă puţină alinare. Suntem alături de voi!

24. Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a ființei iubite. Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-ți poată alina durerea și să-i odihnească sufletul!

25. Când timpul este pe sfârşite şi o fiinţă dragă ne părăseşte pentru totdeauna, soarele îşi pierde căldura razelor sale, iar noi purtăm doliul întunericului care rămâne în urma ei. Sincere condoleanţe!

Cum să îți arăți sprijinul față de suferința lor

Trimiterea mesajelor de condoleanțe au scopul de a alina cât de puțin din durerea pe care o simte o persoană care a pierdut pe cinva drag: mamă, tată, bunici, frați, verișorii sau cel mai bun prieten. Așadar, nu ezită să îi spui celui îndurerat că regreți pierderea sa și îi ești aproape în aceste momente dificile pentru el.

Mesaje de condoleanțe și de rămas bun pentru ființele dragi
Mesaje de condoleanțe și de rămas bun pentru ființele dragi

Atunci când cineva pierde o persoană iubită, unul dintre lucrurile pe care trebuie neapărat să le faceți este să vă manifestați regretele, deoarece, în astfel de momente, cel care suferă are nevoie de ematie, de suport și de câteva cuvinte de încurajare. Pe scurt, are nevoie să știe că îi sunteți alături.

Totodată, atunci când cineva pierde un membru al familiei sau un apropiat, nu ezitați să îl întrebați dacă îi puteți fi de folos cu ceva și să îl asigurați de disponibilitatea dvs. în caz că va avea nevoie.

Citește și: Ce nu ai voie să faci în doliu – ce reguli se urmează printre credincioși după ce îți pierzi o rudă apropiată

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...