A murit în chinuri groaznice! Un bărbat diabetic, infectat cu Covid-19, urla la telefon să i se taie picioarele

Daniela Alexandru 16.10.2020, 13:12
A murit în chinuri groaznice! Un bărbat diabetic, infectat cu Covid-19, urla la telefon să i se taie picioarele

Un bărbat din Sălătrucel, Vâlcea, a sfârșit în chinuri groaznice după ce s-a infectat cu Covid-19. Deși nu știa că este bolnav, bărbatul a aflat în spital că suferă de diabet și în plus este și pozitiv la Covid-19. Din cauza durerilor acesta îi sună pe copiii lui ca să-i găsească un doctor care să-i taie picioare pentru că nu mai suportă durerile. Nora sa a povestit pe Facebook întreaga poveste șocantă.

A ajuns la spital pe picioare și a plecat între patru scânduri

Familia bărbatului trage un semnal de alarmă pe pagina personală de Facebook în care povestește cu lux de amănunte cum s-au desfășurat ultimele zile din viața bărbatului.

În data de 24.09.2020 la ora 18:10 (Sălătrucel, Vâlcea), am sunat la 112 deoarece socrul meu avea febra 41.6. M-au trimis după algocalmin și mi-au spus să așteptam. La ora 22:20 am sunat din nou la ambulanță deoarece nu venise nimeni si mi s-a spus ca nu au ambulante. Într-un final au trimis o ambulanta de la Brezoi (ora 23:30) care l-a preluat pe socrul meu pe picioare, doar cu aceasta febra si oboseala, împreuna cu portofelul cu acte si bani. L-au dus la camera de garda a spitalului Râmnicu Vâlcea unde l-au pus la perfuzii urmând ca a doua zi sa il transfere la Spitalul de Boli Infecțioase Râmnicu Vâlcea. Și aici începe calvarul”, povestește nora bărbatului pe Facebook.

Strigătul de disperare al familiei bărbatului decedat se dorește a fi și un îndemn la respectarea măsurilor sanitare pentru a nu ajunge în situația care a dat peste cap familia din Sălătrucel. 

Bărbatul era bolnav, având un bypass femural și chiar în aceste condiții, familia acuză că doctorii nu au avut timp să vorbească cu ei.

 „După 4 zile de așteptare a venit în sfârșitul rezultatul testului Covid: POZITIV. Conform documentelor pe 26.09.2020 i s-au făcut analizele la sânge unde i s-a descoperit diabet, chiar si așa s-a continuat administrarea de medicamente si perfuzii. Socrul avea un bypass femural. In fiecare zi sunam la spital si dna doctor nu avea timp sa vorbească cu noi. Asistentele ba ne spuneau ca e de prea puțin timp la ele si nu au ce sa ne spună, ba ca este mai bine ca la internare. După câteva zile socrul a început să aibă dureri groaznice de picioare.”

A murit în chinuri groaznice! Un bărbat diabetic, infectat cu Covid-19, urla la telefon să i se taie picioarele
A murit în chinuri groaznice! Un bărbat diabetic, infectat cu Covid-19, urla la telefon să i se taie picioarele

Familia a făcut rost de donator de plasmă, dar în zadar

Bărbatul se simțea din ce în ce mai rău, iar familia a făcut rost de un donator de plasmă. Spitalul, însă, nu a depus prea mare efort, după cum acuză familia, iar eforturile au fost în zadar.

Suna și plângea de dureri, dar spitalul, doctorii nu aveau ce sa ii facă conform spuselor lor. Am reușit sa dam de dna doctor ( să ne înțelegem ca nu accepta să vorbească nici cu alți doctori pe care noi ii cunoaștem si au încercat sa afle mai multe despre starea de sănătate). Ne-a spus ca au chemat ambulanta sa îl duca la un control la chirurgie și că socrul este de 2 zile de terapie intensiva, insă nu vrea sa il transfere. Surpriză: ambulanta nu a venit nici după 2 zile. Abia a 3 a zi au reușit sa vina sa il duca. Sunam la spital si ne spune ca dna doctor nu este. Ii spunem asistentei ca am găsit plasma de la un fost pozitiv Covid si subit o găsește pe dna doctor care ne spune ca nu a mai făcut transfer de plasma, sa ne interesam noi cum se face transferul de la donatorul din București la Râmnicu Vâlcea. Sunam la centrul de transfuzii si ne spun ca nu se poate si de la spital trebuie sa ceara la banca de plasma. Bineînțeles acest lucru nu s-a întâmplat.”, continuă povestea șocantă.

Chirurgii descoperă că bărbatului trebuie să i se amputeze un picior

După vizita la chirurgie medicii descoperă că un picior s-a gangrenat și trebuie amputat. Familia spune că doctorița care îl avea în grijă pe bărbat nu a depus niciun efort.

Între timp socrul se simțea din ce in ce mai rău. În 2 ore primim răspuns de la București să ne dăm acordul să ii amputeze picioarele. Sunam înapoi și ne spune ca totul in hârtii este pregătit, dar niciun spital nu vrea sa il primească. Nici Târgu Mures, nici Pitești, nici Horezu, nici Sibiu. Într-un final cei de la Horezu accepta transferul și la ora 22 pe 06.10.20 îl transfera. Îl bagă la terapie intensiva si a doua zi ne spun ca nu il pot opera, ca nimeni nu accepta deoarece este prea târziu si nici daca ii amputează picioarele nu rezista. Socrul ne suna de 20 de ori pe zi plângând să găsim un doctor sa ii taie picioarele ca nu mai rezista de dureri.”, este declarația șoc a familiei.

A murit în chinuri groaznice! Un bărbat diabetic, infectat cu Covid-19, urla la telefon să i se taie picioarele
A murit în chinuri groaznice! Un bărbat diabetic, infectat cu Covid-19, urla la telefon să i se taie picioarele

Omul moare în chinuri groaznice, urlând la telefon că vrea să i se taie picioarele

Familia află că bărbatul a murit, însă medicii nu știu exact care este procedura. Într-un final, familia este chemată la morgă să-l recunoască pe părintele care se dusese și din nou are parte de un șoc. Omul era pus într-un sac negru cu tot cu furtunele de la perfuzii și de la oxigen.  

Sâmbătă am fost sa recunoaștem decedatul si aici am avut cea mai mare surpriza neplăcuta. Socrul era pus în sac negru (care este normal după protocolul Covid), însă era in pijamalele cu care a stat la spital și avea toate furtunele de la oxigen si perfuzii. Nimeni nu s-a sinchisit să le scoată să le arunce pentru că sunt deșeuri periculoase . Așa a fost băgat in sicriu. Ne-au adus sacul cu lucruri sa vedem daca sunt toate, dar portofelul cu banii si actele erau singurele care lipseau. Din păcate asta se întâmplă în Romania.”, a conchis femeia în mesajul de pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe