Mesaj important trimis de SUA Rusiei. Țara pe care nu are voie să o invadeze

Ioana Bucur 28.08.2022, 08:09
Mesaj important trimis de SUA Rusiei. Țara pe care nu are voie să o invadeze

Războiul din Ucraina ar putea fi doar începutul, se tem liderii statelor din estul Europei. Recent, SUA  a transmis un mesaj cât se poate de clar prin vocea secretarului de stat american Anthony Blinken. Aceasta este țara pe care Vladimir Putin nu o poate invada: „A arătat lumii că este o țară mică, dar cu o inimă mare”.

SUA, mesaj pentru Rusia

Chiar din prima zi a războiului din Ucraina, a existat teama că și alte țări din estul continentului ar putea fi vizate de trupele Rusiei.

Sâmbătă, 27 august, în ziua în care Republica Moldova a celebrat 31 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, SUA a trimis un mesaj cât se poate de clar pentru Rusia.

Statul american a declarat că este alături poporului Republicii Moldova și va sprijni eforturile acestuia de a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială şi de a rezista influenţei străine din partea actorilor care încearcă să se interfereze în integrarea europeană a republicii.

Promisiunea a fost transmisă de șeful Departamentului de stat american Antony Blinken, care a felicitat Chișinăul, precizând că Moldova este „o țară mică, cu o inimă mare”.

„Republica Moldova a arătat lumii că este o ţară mică, cu o inimă mare. Continuăm să sprijinim reformele democratice ale guvernului Republicii Moldova şi eforturile acestuia de a lupta împotriva corupţiei şi de a construi o economie care să funcţioneze pentru toţi moldovenii”, subliniază secretarul de stat american.

Statele Unite felicită Republica Moldova pentru progresul şi hotărârea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm în continuare relaţia bilaterală, înrădăcinată în valorile noastre democratice comune”, a transmis şeful Departamentului de Stat.

Mesaj important trimis de SUA Rusiei. Tara pe care nu are voie sa o invadeze
Antony Blinken

„Au impresionat omenirea cu puterea şi solidaritatea lor”

Tot de Ziua Independenței Republicii Moldova, Kent Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău, a transmis un mesaj de felicitare, în limba română.

„SUA se mândreşte să vă fie partener de 30 de ani. Am conlucrat pentru a aboli provocările imediate şi pentru a construi o republică democratică, prosperă, sigură, care e parte a lumii libere.

Ne angajăm să susţinem reformele dumneavoastră pe calea integrării europene a ţării. Cetăţenii moldoveni au impresionat omenirea cu puterea şi solidaritatea lor atunci când şi-au deschis casele pentru refugiaţii din Ucraina”, a afirmat ambasadorul american, într-un mesaj video.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Klaus Iohannis a transmis că România va continua să fie „cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene”.

„Calde felicitări doamnei preşedinte Maia Sandu şi cetăţenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei! România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene. UE – singura opţiune către un viitor prosper&democratic!”, a scris Klaus Iohannis, sâmbătă pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...