Mesaj important pentru România de la Antony Blinken. „Angajamentul nostru este comun”. Rusia e vizată

Badea Violeta 11.07.2022, 22:08
Mesaj important pentru România de la Antony Blinken. „Angajamentul nostru este comun”. Rusia e vizată

Luni, 11 iulie, s-au împlinit 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Cu această ocazie specială, secretarul general american de stat, Antony Blinken, a ținut să transmită, prin intermediul paginii sale de Twitter, un mesaj important țării noastre. Iată ce a scris șeful diplomației americane!

Antony Blinken, mesaj important pentru țara noastră

Liderul diplomaţiei americane, Antony Blinken, a marcat, printr-un mesaj pe Twitter, cei 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral dintre România şi Statele Unite ale Americii.

„În urmă cu 25 de ani, Statele Unite și România au lansat Parteneriatul Strategic. De atunci, am consolidat legăturile în domeniul apărării, al energiei și al cooperării economice.

România nu are un prieten mai bun și împărtășim un angajament comun de a respinge agresiunea Rusiei în regiune”, a scris secretarul general american de stat.

Mesajele lui Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă

Nu doar Antony Blinken a transmis un mesaj, ci și Klaus Iohannis. De asemenea, Nicolae Ciucă a ținut să transmită câteva gânduri. Președintele României a transmis că țara noastră a demonstrat că are capacitatea necesară de a contribui semnificativ la obiectivele comune de pe agenda bilaterală româno-americană.

 „România a demonstrat voința și capacitatea de a contribui semnificativ la obiectivele comune de pe agenda bilaterală româno-americană, devenind cel mai constant și de încredere aliat al Statelor Unite în regiune”, a transmis șeful statului.

La rândul său, premierul României a transmis luni, 11 iulie, un mesaj în cinstea momentului important petrecut în urmă cu 25 de ani. Nicolae Ciucă a transmis, printre altele, că „evoluțiile importante înregistrate recent în cadrul oferit de acest Parteneriat cuprind și aprofundarea cooperării în domeniul energetic, creșterea comerțului bilateral, care a atins în 2021 un nou maxim istoric, precum și transferul tehnologic de ultimă generație”.

De asemenea, premierul a amintit de „progresele substanțiale realizate recent în proiectele de dezvoltare a Centralei de la Cernavodă și de construire a primei centrale din regiune bazată pe tehnologia americană a reactoarelor modulare mici – SMR.

România va continua să-și consolideze apărarea și reziliența pentru a se afirma ca un aliat solid și de încredere al SUA în regiune, pilon de stabilitate pentru flancul Estic al NATO și UE, precum și un susținător ferm al unității transatlantice și un apărător activ al sistemului internațional bazat pe reguli și valori, care reprezintă garanții ferme pentru soluționarea războiului actual, stabilitatea globală, pacea și prosperitatea la nivel mondial”, a scris Nicolae Ciucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...