Mersul trenurilor de Paște. Cum vor circula garniturile CFR călători de 1 mai și în zilele de Paște

Daria Petrescu 27.04.2021, 18:03
Mersul trenurilor de Paște. Cum vor circula garniturile CFR călători de 1 mai și în zilele de Paște

Reprezentanții CFR călători au făcut în urmă cu doar câteva zile, un anunț important, în ceea ce privește mersul trenurilor de în 1 mai și în zilele de Paște. În cazul în care vă plănuiți o călătorie spre cei dragi, este indicat să vă cumpărați biletele din timp. Veți putea evita aglomerația, care în această perioadă de pandemie este total interzisă. Astfel că, pentru siguranța voastră, CFR a anunțat chiar suplimentarea trenurilor, în zilele ce vor urma. Iată cum vor circula garniturile CFR călători de 1 mai și în zilele de Paște.

Mersul trenurilor de 1 mai și în zilele de Paște

Reprezentații CFR călători au anunțat mersul trenurilor pentru 1 mai și zilele de Paște. În această perioadă, când mulți își organizează o mini vacanță de sărbătorile Pascale, este bine de știut cătrebuie să vă achiziționați biletele din timp. Puteți face programare și online, pentru a evita deplasarea la chișeu.

CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță.

„În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va asigura:

-legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova. De asemenea, în Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. Acest lucru se întâmplă în plus față de trenurile exisente (vezi Anexă trenuri).

Reprezentanții CFR au anunțat reduceri în următoarea perioadă

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă. Asta, pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță și confort.

Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă”, este anunțul făcut de reprezentanții CFR.

„Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%. De asemenea, la cumpărarea cu anticipație discontul este de până la 10%.

De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la vagoane clasa a 2-a. Totate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic local/ Oferte”, a mai anunțat CFR Călători.

Cum vă puteți procura biletele

De asemenea,pasagerii sunt rugați să își planifice călătoriile din timp și să își procure legitimațiile de călătorie. Pentru a face ca totul să fie mai simplu, CFR recomandă călătorilor site-urile de unde își pot lua biletele sau abonamentele. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

online de pe www.cfrcalatori.ro;

-de la automatele de vânzare bilete din gări;

-direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați. În cazul în care ajungeți la casele de bilete, este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane. În plină pandemie de coronavirus, instituțiile din țară au fost rugate să urmeze restricțiile impuse de Guvern.

Despre CFR

CFR Călători este operatorul feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată.

CFR călători oferă condiții de calitate pentru un transport de pasageri. De alfel, aceasta este și politica managementului companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe