Melodia celebră care s-a schimbat din cauza războiului din Ucraina. Versurile oficiale au fost schimbate, toți românii o știau

Ioana Bucur 03.04.2022, 16:44
Melodia celebră care s-a schimbat din cauza războiului din Ucraina. Versurile oficiale au fost schimbate, toți românii o știau

Marii artiști din întreaga lume și-au exprimat fără ezitare solidaritatea cu poporul ucrainean: s-au făcut donații uriașe, s-au organizat concerte și campanii de strângeri de fonduri. În timpul unui recital susținut pe o scenă din Las Vegas, o trupă legendară a făcut un gest impresionant. Aceasta este melodia celebră care s-a schimbat din cauza războiului din Ucraina. Cum au fost modificate versurile pe care toți românii le fredonau de mai bine de trei decenii.

Imnul unei generații, schimbat din cauza războiului din Ucraina

A fost imnul unei generații, o piesă lansată într-un moment în care „ordinea mondială” se schimba complet. Acum, după mai bine de trei decenii, pare mai actuală ca oricând.

În timpul unui concert susțint în Las Vegas, SUA, pe data de 27 martie, legendara trupă Scorpions a oferit publicului un moment de neuitat. Artiștii au interpretat hitul „Wind of Change”. S-a făcut liniște în sală în momentul în care s-au auzit noile versuri ale piesei pe care oamenii din întreaga lume o cântă de treizeci de ani.

Membrii trupei au dedicat piesa poporului ucrainean, arătându-și astfel solidaritatea față de țara invadată de armata Rusiei. În noua variantă, versul „I follow the Moskva/Down to Gorky Park/Listening to the wind of change” a fost înlocuit cu „Now listen to my heart/It says Ukrainia/Waiting for the wind to change” – „Ascultă-mi inima/ Ea spune „Ucraina”/Așteptând ca vântul să se schimbe”.

După câteva momente de liniște, publicul a început să cânte împreună cu trupa, înlocuind vechiul vers de fiecare dată când se repeta în „Wind of Change”. La sfârșitul piesei, pe ecranul uriaș de pe scenă au fost afișate culorile drapelului Ucrainei.

Pentru Scorpions, „Wind of Change” este piesa ce le-a adus muzicienilor faima la nivel internațional. A fost lansată în anul 1989 ca single, un an mai târziu fiind inclusă pe albumul „Crazy World”.

Moment special pe terenul de fotbal, înaintea Derby D’Italia

Duminică, înaintea meciului din Serie A de la Torino, dintre Juventus şi Inter Milano programat la ora 21:45, artiști italieni şi ucraineni vor interpreta melodia „Imagine” – un imn anti-război – a lui John Lennon. cântăreaţa italo-braziliană Gaia Gozzi va forma pe teren un duet cu artista ucraineană Katerina Pavlenko, lidera trupei Go_A, înaintea meciului. Formaţia Go_A a reprezentat Ucraina la Eurovision în 2021.

În plus, s-a anunțat că toți căpitanii de echipelor vor purta, în acest weekend, mesajul „Pace” pe banderole, cuvântul fiind afișat pe grafică şi pe bannere înainte de începerea jocurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...