Clădirile din România care au fost luminate în culorile Ucrainei. Cui aparține inițiativa

Ioana Bucur 24.02.2022, 21:59

În semn de solidaritate cu Ucraina, în ziua în care trupele Rusiei au început invazia, mai multe obiective și clădiri din România au fost luminate în culorile drapelului țării vecine. Cui aparține inițiativa emoționantă: „În aceste momente este nevoie de măsuri urgente. Vom asigura condiții pentru toți refugiații care ne solicită ajutorul”.

Clădirile din România care au fost luminate în culorile Ucrainei

În primele ore ale dimineții, Vladimir Putin anunța o operațiune militară specială, dând startul invaziei ruse în Ucraina. Câteva minute mai târziu, viețile oamenilor nu mai erau la fel. La Kiev, stațiile de metrou au devenit adăposturi subterane.

România s-a angajat să trimită ajutoare umanitare peste graniță: „Am avut o discuție cu președintele Zelenski ca să-l asigur de suportul și solidaritatea în fața agresiunii militare iresponsabile a Rusiei și pentru suveranitatea și integritatea teritoriului Ucrainei. Ne coordonăm cu partenerii pentru a acorda suport de urgență Ucrainei prin asistență umanitară”, a anunțat Klaus Iohannis pe Twitter.

Joi seara, mai multe obiective și clădiri din România au fost luminate în culorile Ucrainei. Inițiativa aparține primarilor USR Clotilde Armand (Sectorul 1), Allen Coliban (Brașov) și Gabriel Pleșa (Alba Iulia). Aceștia au anunțat, printr-un comunicat transmis de partid, că vor ilumina în culorile galben și albastru clădirile primăriilor și alte obiective din orașele pe care le administrează.

„Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulți ucraineni la graniță cu România care fug de războiul lui Putin. Acești oameni și-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe granițele Europei după cum vrea el.

În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainenii aflați în dificultate. Vom asigura condiții pentru toți refugiații care ne solicită ajutorul”, a declarat Clotilde Armand.

Clădirile din România care au fost luminate în culorile Ucrainei. Cui aparține inițiativa

„Suntem alături de poporul ucrainean”

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a transmis că își își dorește ca reacția Uniunii Europene să fie pe măsura agresiunii ruse.

„Îmi exprim speranța că răspunsul Uniunii Europene și al întregii comunități internaționale va fi pe măsura agresiunii ruse. Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul și viitorul pe care și le-au ales. Dacă situația o va cere, Brașovul are capacitatea și va asigura condiții pentru potențialii refugiați din Ucraina”, a declarat Allen Coliban.

La rândul său, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat că Cetatea Alba Iulia a fost iluminată în galben și albastru:

„În contextul situației de conflict armat în care se află Ucraina, în semn de solidaritate față de poporul acestei țări, greu încercat în aceste momente, Cetatea Alba Carolina va rămâne iluminată în culorile galben și albastru, culori pe care fiecare ucrainean le poartă în suflet și pe drapelul național.

Semnificația lor, de pace și prosperitate, să-i întărească în lupta pentru a-și păstra suveranitatea și integritatea teritorială”, a transmis primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...