Medicul Virgil Mustafa, anunț care dă speranțe românilor. Ce ar putea să se întâmple peste două săptămâni

Raluca Juncu 03.08.2020, 09:10
Medicul Virgil Mustafa, anunț care dă speranțe românilor. Ce ar putea să se întâmple peste două săptămâni

Virgil Mustafa, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara estimează când s-au putea înregistra o scădere a numărului de cazuri de infecții cu noul coronavirus, în România. Țara noastră se află pe o pantă ascendentă în ceea ce privește numărul de noi îmbolnăviri, motiv pentru care mai multe administrații locale au introdus obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise ( în zonele aglomerate cum sunt piețele sau târgurile).

Estimările medicului Virgil Mustafa

În acest context, medicul Virgil Musta spune că mai trebuie să așteptăm până să putem observa o scădere a numărului de infecții pe teritoriul României. Aceasta s-ar putea produce în aproximativ două săptămâni, însă doar dacă măsurile adoptate pentru limitare a infecției cu SARS-COV-2 vor fi cele corecte și riguroase.

„Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor (…)

Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesare și să perturbe activitatea”, a precizat dr. Virgil Mustafa, potrivit Digi24.

Foto: Virgil Simonescu/ Inquam Photos
Foto: Virgil Simonescu/ Inquam Photos

Specialistul atenționează că numărul de persoane internate la secțiile de Terapie Intensivă (ATI) rămâne în continuare ridicat.

Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a declarat medicul.

Deciziile autorităților în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus

Pentru a limita răspândirea infecțiilor, autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștilor în județele:

  • Iași
  • Vrancea
  • Galați
  • Constanța
  • Buzău
  • Călărași
    Giurgiu
    Prahova
    Dâmbovița
    Argeș
    Teleorman
    Vâlcea
    Gorj
    Arad
    Brașov
    Satu Mare

De asemenea, potrivit celor mai recente hotărâri instituite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), terasele și barurile din aer liber, din șapte județe, precum și București se vor închide la ora 23:00.

 

Urmăriți Impact.ro și pe