„Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”. Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români

Elena Avramescu 28.07.2020, 16:06
„Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”. Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români

Medicii sunt din ce mai ce mai îngrijorați cu privire la situația actuală din România și la modul în care a evoluat epidemia de coronavirus. Acesta a declarat că spitalele din Timiș mai au puțin și ajung la capacitate maximă. De asemenea, secțiile ATI sunt pline.

 

Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români

 

În acest sens face trimitere la Italia, unde sistemul medical a fost depășit de situație, nemaiputând să facă față cazurilor de coronavirus.

„Dacă acum cinci luni am fost speriați pentru că aveam foarte multe necunoscute legate de boală, dar măsurile luate au fost foarte eficiente și s-a ținut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populație nu mai dorește să respecte regulile pentru a putea ține pandemia sub control. După o perioadă în care toată lumea spera că încetul cu încetul numărul de cazuri se va stinge în România, numărul a crescut”.

„În Timiș, spitalul este plin, au intrat în acțiune spitalele suport, CFR, Dermatologie, Militar (la stadionul CFR), se pare că în curând nu vom mai avea locuri în aceste spitale. Secția de Terapie Intensivă este plină. Aceste lucruri creează o situație gravă”, a spus dr. Virgil Musta pentru Tion.ro.

Medicul Virgil Musta: „îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”

Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români
Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români

Virgul Musta este de părere că numărul cazurilor este în continuă creștere și doar prin măsuri strice se va putea aplatiza curba infectărilor.

„Soluția este să devenim din nou responsabili, să fim solidari unii cu alții. Din păcate, și societatea este divizată în două Românii – într-o Românie responsabilă, unii suferă prin spitale, și cealaltă care se distrează (…) Acum sunt din nou îngrijorat de ceea ce se întâmplă și îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”, a mai spus doctorul Virgil Musta, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...