Medicul Rafila, mesaj important pentru români. Se ia sau nu coronavirus din apă?

Madlen Moraru 27.05.2020, 15:08
Medicul Rafila, mesaj important pentru români. Se ia sau nu coronavirus din apă?

Medicul Alexandru Rafila le-a transmis un mesaj foarte important românilor. În contextul pandemiei cu noul virus, dar și pentru că numărul de cazuri este în continuă creștere, pe teritoriul țării noastre, cunoscutul medic le-a dat o veste cetățenilor. Președintele Societății Române de Microbiologie a făcut precizări importante. Totodată, a răspuns la o întrebare foarte importantă: dacă se poate sau nu lua coronavirus din apă.

Medicul Rafila le-a transmis un mesaj important românilor

Redeschiderea sezonului estival ar putea deveni o realitate, în următoarea perioadă, dacă autoritățile vor decide relaxarea măsurilor contra noului virus în acest mod. Totodată, este atent discutată și posibilitatea transmiterii noului coronavirus prin apă. Specialiștii încearcă să găsească un răspuns și legat de pericolele la care s-ar putea expune românii dacă vor opta pentru scăldatul în piscine, fie chiar în apele mării.

În contextul în care autoritățile discută din ce în ce mai mult despre redeschiderea sezonului estival, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre pericolul de contaminare din apa mării și a piscinei.

Medicul Rafila, mesaj important pentru români. Se ia sau nu coronavirus din apă
Alexandru Rafila le-a transmis românilor un mesaj important, legat de posibilitatea de molipsire cu coronavirus din apă

Medicul Rafila a făcut precizări foarte importante, dacă se ia sau nu coronavirus din apa mării, fie din piscină. Mai mult, au fost dezbătute și pericolele molipsirii în acest mod, mai ales că se apropie lunile de vară.

Se ia sau nu coronavirus din apă?

”Apa nu e un mod de transmitere, evident, dar sigur că dacă apropierea este prea mare și există contact direct între două persoane, atunci riscul de infecție, dacă una din ele are o boala inaparentă, asimptomatică, sigur că poate transmite boala. Dar repet, cu cât păstrăm distanța, cu atât riscul nu există. Dacă discutăm de piscine sau de apa mării în sezonul cald, discutăm despre spații deschise, nu despre spații închise”, a susținut Alexandru Rafila, pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe