Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre doza a patra: „Cred că se discută strict de persoanele vulnerabile”

Ana Anitoiu 21.02.2022, 14:12
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre doza a patra: „Cred că se discută strict de persoanele vulnerabile”

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, a vorbit despre doza a patra de vaccin anti-Covid-19. Doctorul a spus că aceasta ar fi pentru persoanele vulnerabile, cu o imunitate scăzută, și a dezvăluit ce evoluție epidemiologică se așteaptă să vadă în următoarea perioadă în România.

Adrian Marinescu, despre a patra doză de vaccin anti-Covid-19

Medicul Adrian Marinescu a spus că nu știe dacă cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid-19 este de luat în calcul în prezent. El a precizat că aceasta ar fi luată în discuție doar pentru persoanele vulnerabile, cu imunitatea scăzută.

„Nu cred că intră în discuție să facă doza a patra pentru toată lumea. Cred că lucrurile astea vor fi de urmărit! Dacă situația epidemiologică va fi așa cum sperăm, într-o echilibrare continuă, cred că la un moment dat vom ajunge în punctul în care vom gândi preventiv, probabil pentru un interval de timp că anual vom face un vaccin”, a declarat Adrian Marinescu la Antena 3.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre doza a patra
A patra doza de vaccin anti-COVID-19, pentru persoanele vulnerabile

Medicul Adrian Marinescu, despre ce se așteaptă să se întâmple în următoarele săptămâni

De asemenea, medicul infecționist a declarat că în prezent, situația pandemiei de coronavirus din țară este echilibrată și că nu crede că vor avea loc schimbări considerabile în următoarele săptămâni.

„Este evident că situația de acum este echilibrată. În următoarele săptămâni va fi mult mai clar acest lucru. Și nu cred că vor fi schimbări notabile. Cred că odată ce vom avea acest echilibru, el se va păstra. Chiar dacă vorbim de subvariante, nu înseamnă că nu putem fi și prudenți”, a mai spus specialistul.

Medicul a făcut aceste declarații în contextul în care este așteptată relaxarea restricțiilor în țară în doar câteva săptămâni. Însă, multe persoane au început deja să nu mai respecte măsurile de protecție, chiar dacă epidemiologii atrag atenția că încă n-a trecut pericolul, deoarece 70% dintre paturile ATI sunt ocupate, iar unii specialiști vorbesc despre o variantă Omicron mai periculoasă decât prima.

Tot mai multe persoane renunță la masca de protecție în aer liber, iar certificatele verzi mai sunt cerute de puține ori în marile centre comerciale. Totuși, la finalul săptămânii trecute, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a sfătuit pe români să respecte în continuare măsurile de siguranță împotriva răspândirii coronavirusului.

Medicul Alexandru Rafila a precizat că oamenii ar trebui să poarte în continuare măști de protecție, până când el va ști sigur că situaţia din spitalele din țară a ajuns la normalitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...