Medicii ATI de la Timișoara au decis să meargă în fiecare casă pentru a convinge oamenii să se vaccineze împotriva COVID

Elena Avramescu 10.11.2021, 12:20
Medicii ATI de la Timișoara au decis să meargă în fiecare casă pentru a convinge oamenii să se vaccineze împotriva COVID

Din cauza problemelor din secțiile de terapie intensivă, care sunt pline cu pacienți cu forme grave de COVID-19, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara au hotărât să meargă în fiecare casă din oraș pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze.

Medicii ATI de la Timișoara merg în fiecare casă pentru a convinge oamenii să se vaccineze

Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta, au spus medicii.

În plus, la această campanie de informare vor lua parte medici rezidenți ATI de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, care începând de mâine, 11 noiembrie, vor merge din casă în casă pentru a le explica oamenilor de ce este important să se vaccineze.

Pe lângă asta, în această săptămână, ei se vor afla în zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, începând cu ora 17.00. Reprezentanții spitalului au decis să explice cumde  a fost luată o astfel de decizie și modul în care se va desfășura campania iendită.

Medicii ATI de la Timisoara merg in fiecare casa pentru a convinge oamenii sa se vaccineze
Medicii ATI de la Timisoara

Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de par, din cauza că refuză vaccinul sau nu cred că boală există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români?

Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta.

De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm. Vom sta de vorba cu timișorenii, le vom împărtăși din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse.

De mâine, vom începe această campanie de informare a cetățenilor. Sperăm să ajungem în cât mai multe zone din oraș, să întâlnim cât mai mulți oameni pe care să-i convingem că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformarile practicate de antivaccinisti, în special în mediul online, au declarat medicii de la ATI Timișoara, potrivit hotnews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe