Câte doze de vaccin Johnson & Johnson sosesc astăzi în România. CNCAV, anunțul momentului

Cătălina Burghelea 10.11.2021, 06:42
Câte doze de vaccin Johnson & Johnson sosesc astăzi în România. CNCAV, anunțul momentului

Noi doze de vaccin Johnson & Johnson sosesc astăzi în România. Anunțul a fost făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Unde vor fi distribuite? Toți românii trebuie să știe asta.

O nouă tranşă de vaccin Johnson & Johnson sosește în România

O nouă tranşă de vaccin de la compania Johnson & Johnson, care constă în 348.000 de doze, va sosi miercuri în ţară, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Câte doze vor fi distribuite în țara noastră

Un număr de 348.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson va ajunge miercuri, 10 noiembrie, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Capitală pe cale terestră. Sticluțele cu serul anti-Covid vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca, în perioada următoare, să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Dozele de vaccin Johnson & Johnson vor fi distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 156.000 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 43.200 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 36.000 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 31.200 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 40.800 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 40.800 doze, precizează CNCAV.

Cum arată acum topul celor mai vaccinate țări din Europa

Centrele de vaccinare vor folosi doze și din tranşele anterioare

Până în prezent, ţara noastră a primit 2.815.500 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Johnson & Johnson, dintre care 1.634.572 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepţionate de România în tranşa curentă, dar şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

Românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson pot face rapelul

Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson și care au mai mult de șase luni de la inoculare pot să facă rapelul, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță. Deși recomandarea este administrarea unui vaccin pe bază de ARN mesager, Pfizer sau Moderna, românii pot opta, alternativ, pentru același vaccin cu care s-au imunizat prima dată, a mai spus, sâmbătă, coordonatorul CNCAV.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina și cu doza de rapel, de primă intenție cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta și pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat, la finalul lunii octombrie, că, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, s-a decis că toate persoanele care s-au imunizat cu Johnson & Johnson vor putea face rapelul după minimum 6 luni, cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, iar în cazul în care se optează pentru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, românii care au ales Johnson & Johnson prima dată vor putea opta la rapel pentru acelaşi tip de vaccin.

Urmăriți Impact.ro și pe