Medici umiliți de români la punctele de trecere a frontierei. În general, cei care reacţionează aşa sunt persoane nevaccinate

Elena Avramescu 20.12.2021, 14:36
Medici umiliți de români la punctele de trecere a frontierei. În general, cei care reacţionează aşa sunt persoane nevaccinate

Horea Timiș, Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, a notat faptul că situația din vămile din vestul țării este din ce în ce mai agitată, deoarece foarte mulți dintre românii care se întorc în România de sărbători sunt nevoiți să intre în carantină. Astfel că medicii de la vamă sunt tratați extrem de urât, înjurați și chiar scuipați de către persoanele care primesc ordin de carantinare.

Medici umiliți de români la punctele de trecere a frontierei

În plus, nu de puține ori scandalurile sunt eliminate numai după ce intervin jandarmii, a mai spus Horea Timiș, la Antena 3.

Se întâmplă mai ales la triaj, când se cer documente şi se face decizia de carantinare, mulţi dintre cetăţenii noştri nu sunt de acord cu decizia carantinării, cu regulile actuale şi de multe ori se manifestă şi ostil faţă de cadrele medicale.

Dar avem suportul jandarmilor, poliţiştilor de la frontieră şi nu au fost situaţii care au scăpat de sub control, dar a fost acea presiune asupra medicilor, a povestit șeful DSP Arad, potrivit gândul.ro.

Șeful DSP Arad a mai menționat și că incidentele de acest tip sunt din ce in ce mai dese. Vorbim despre persoane care nu sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID, dar nici cu restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Medici umiliti de romani la punctele de trecere a frontierei
Punct de trecere a frontierei

Da, este zilnic pe fiecare tură, nu sunt lucruri izolate, este şi o normalitate să spun, deja. Dar facem faţă, e momentul de vârf înainte de sărbători. În general, cei care reacţionează aşa sunt persoane nevaccinate care nu sunt de acord cu vaccinarea şi nici cu condiţiile restrictive care se impun persoanelor care intră în România. De multe ori, ei nu ştiu de reguli şi nu sunt de acord cu regulile, a mai notat Horea Timiş.

Tocmai de aceea, autoritățile au decis să fie suplimentarea efectivele de jandarmi de la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pentru a putea asigura o mai mare securitate.

Toți românii care au intrat în țară duminică, dinspre granița de vest a țării, au fost nevoiți să stea la cozi uriașe, astfel că timpii de așteptare au ajuns la 6-7 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei. Conform aplicației online a Poliției de Frontieră, duminică, în jurul prânzului, la Nădlac I și II timpii de așteptare afișați au fost de 420 de minute, iar la Petea de 360 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...