Medicamentul Pfizer care ar trata covid-19 fără internarea în spital va fi lansat pe piaţă până la finalul anului

Stan Filon 28.04.2021, 12:58
Medicamentul Pfizer care ar trata covid-19 fără internarea în spital va fi lansat pe piaţă până la finalul anului

Vin vești foarte bune de la cercetători, care lucrează intens pentru găsirea unui tratament împotriva coronavirusului! Cercetările sunt destul de avansate, iar cea care ar urma să scoată tratamentul împotriva noului virus este tot compania Pfizer.

Pfizer se pregătește să lanseze medicamentul care tratează coronavirusul

Conducerea companiei Pfizer susține că medicamentul care ar trata covid-19 fără internarea în spital va fi lansat pe piaţă până la finalul anului. Cel care a venit cu anunțul foarte bun este chiar Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer. Acesta a declarat că medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID încă de la primul semn de boală ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului.

Studiul clinic a început deja din luna martie, pentru testarea unei noi terapii pentru boala cauzată de SARS CoV-2. Dar cum funcșionează viitorul tratament împotriva infecției de coronavirus? Ei bine, medicamentul funcționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane.

Pfizer se pregateste sa lanseze medicamentul care trateaza coronavirusul
Pfizer se pregateste sa lanseze medicamentul care trateaza coronavirusul

Cum acționează medicamentul minune

Tratamentul respectiv face parte din același tip de inhibitori utilizați pentru tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și hepatita C. Așadar, dacă studiile clinice merg bine și Food and Drug Administration îl aprobă, noul tratament pentru coronavirus ar putea fi distribuit în SUA până la sfârșitul anului, a declarat Bourla pentru CNBC.

Specialiștii în sănătate publică spun că acest nou tratament care va fi administrat pe cale orală aduce o îmbinătățire semnificativă pentru sistemul de sănătate deoarece pacienții se vor putea trata eficient acasă, chiar de la primele semne ale bolii. Astfel, sistemul sanitar nu va mai fi sufocat de cazurile de coronavirus. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni internarea în spital.

În același timp, Pfizer testează serul la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani, deoarece, spun experții în sănătate publică, vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus. Gigantul farmaceutic a cerut FDA, la începutul acestei luni, să își extindă autorizația de vaccinare la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Specialiștii au făcut un studiu care a relevat faptul că dozele de vaccin sunt 100% eficiente. CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, este foarte optimist în privința autorizării privind vaccinarea adolescenților.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...