Medic Covid, șocat de românii care fac asta după ce află că rudele lor s-au infectat: „Mult tupeu și nesimțire”

Cătălina Burghelea 08.11.2021, 06:45
Medic Covid, șocat de românii care fac asta după ce află că rudele lor s-au infectat: „Mult tupeu și nesimțire”

Un medic român trage un semnal de alarmă în mediul online despre rudele pacienților infectați cu noul coronavirus. Doctorul este șocat de decizia unora care aleg să facă un lucru strigător la cer în momentul în care află că soțul, nevasta, copilul, mătușa sau prietenii apropiați s-au îmbolnăvit de Covid.

Medic Covid trage un mare semnal de alarmă

Doctorul Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a scris pe Facebook un mesaj lung în care susține că nu poate înțelege tupeul unor români care își țin rudele acasă, până în ultima clipă, și îi tratează cu tot ceea ce văd pe rețelele de socializare. Doar când situația se agravează, aceștia își aduc apropriații la spital, iar aici îi învață pe medici cum să trateze pacienții și ce tratament să le ofere.

Ce vede zilnic în spital îl șochează

Medicul Amin Zahra, cunoscut în mediul online ca un apărător al colegilor săi de breaslă, a dezvăluit cu ce se confruntă la UPU, în pandemie. Doctorul spune că oricât de receptiv ar fi și înțelegător, nu are cum să înțeleagă tupeul unora dintre români care aleg să-și țină rudele bolnave de Covid acasă, cu o saturație de 40%, pe care îi tratează după ureche. Dintr-o dată, românii au devenit specialiști în coronavirus și nu mai au nevoie de sfaturile medicilor, este de părere Amin Zahra.

“Oricât de receptiv aș fi, nu am cum să înțeleg tupeul unora!

Ajung în UPU bolnavi, aduși de aparținători sau de ambulanță, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturație de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo… Nevaccinați, că nici în așa ceva nu cred.

Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă!

Fac un CT și… surpriză… 80-90 % afectare pulmonară.”, a scris medicul din Timișoara pe Facebook.

Dr. Amin Zahra nu înțelege atitudinea românilor

În continuare, dr. Amin Zahra relatează despre revolta românilor cu privire la perioada de spitalizare a rudelor lor. Specialistul mărturisește că, deși de două luni se spune că nu sunt paturi libere în secțiile de ATI, tot se găsesc persoane care să spună că nu este adevărat, deoarece medicii stau la țigară.

„Și încep apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?

De două luni se spune că nu sunt locuri în secțiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale și medicii stau la țigară.

Și dacă printr-o minune ajunge pacientul în secția de ATI, “tu” ce zici!?

Păi dacă am fost nesimțit încă de la început, hai să continui și acum… și ce faci!?”, a adăugat Zahra.

„Unii ne învață medicină”

Ca și cum toate acestea nu ar fi fot suficiente, doctorul Amin Zahra explică faptul că românii au ajuns să-i învețe medicină pe specialiști. Acesta spune că sunt sunați să li se spună cum să trateze pacienții și ce ce substanțe au voie să folosească.

„Da, îl înveți pe medic medicină!

Suntem sunați să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanțe avem voie să folosim!

Și acum eu îi întreb… Când ai văzut că se simte rău de ce nu ai apelat la cei 3D, pe care-i urmărești și de sfatul cărora asculți pe Facebook (Dana, Diana și Dan)!?

Că doar cei de la ambulanța nu se plimbă pe străzi și zic: Ia, hai să intrăm aici, să mai luăm un pacient, că și așa nu avem ce face!”, a mai scris medicul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Mesaj dur pentru antivacciniști și coronasceptici

Din moment ce unii români nu au încredere deloc în personalul medical, Amin Zahra se întreabă de ce, totuși, își aduc rudele bolnave la spital. În schimb, doctorul le cere antivacciniștilor și coronascepticilor să tacă macăr, din respect pentru eforturile supraomenești depuse de medici, asistenți și infirmiere, în această perioadă tulbure.

„De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici și în personalul medical?!

Am fost întrebat, dacă e ceva ce m-a impresionat în această pandemie.

Răspunsul a fost, da!

Da, m-a impresionat personalul medical care după atâta timp încă muncește și încă este acolo, deși fiecare are viața lui personală!

Nu a renunțat nimeni, cu toate că își expun sănătatea în fiecare zi!

Aparținătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipați în combinezon. Și atunci, din respect pentru oamenii ăștia care sunt zi de zi acolo și îți vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simț, să taci!”, a încheiat dr. Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...