Medgidia: O explozie puternică a ruinat o întreagă familie. Au rămas fără acoperișul casei în plină iarnă. Cum s-a petrecut tragedia

Elena Avramescu / 28.01.2021, 13:45

O explozie puternică a ruinat o întreagă familie. O familie din localitatea constănțeană Medgidia trăiește un adevart coșmar. În plină iarnă au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce apartamentul în care locuiau a sărit in aer. Deflagrația s­-a produs la primele ore ale dimineții, într-un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc din centrul orasșului Medgidia. Iar cel care pare să fi declanșat nenorocirea în mod neintenționat, însa, ar fi capul familiei, un barbat de 42 de ani.

O explozie puternică a ruinat o întreagă familie

Când s-a trezit să plece la serviciu a încercat să aprindă lumina în casă, iar în secunda următoare a avut loc explozia. Pe parcursul nopții se acumulaseră gaze iar aceasta pare să fie și cauza deflagrației. Vecinii au fost cei care au sunat imediat la 112 iar la fața locului au fost trimise mai multe fortțe de intervenție. Au fost direcționate 2 autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Medgidia, un echipaj SMURD și 2 ambulante de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Inițial s-a vorbit de patru victime însă doar barbatul a a fost transportat în cele din urmă la spital. Acesta a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 40 % din suprafața corpului. De asemenea, a suferit arsuri și la nivelul capului și al feței, motiv pentru care medicii l-au intubat și l-au transportat la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Judetean Constanța. Mama bărbatului a suferit un atac de panică.

O explozie puternica a ruinat o intreaga familie
O explozie puternica a ruinat o intreaga familie

Soția si copilul au suferit și ei răni ușoare, însă au refuzat cu toții transportul la spital. Opt familii au fost evacuate după explozie, locuințele lor fiind și ele ușor avariate. În zilele următoare o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcții va face o evaluare a situației și va stabili dacă structura de rezistență a blocului a fost sau nu afectată. Până atunci, familia bărbatului va trebui să își gasească o altă locuință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI