Medalie de aur la bârnă pentru Larisa Iordache. Românca a făcut istorie la Campionatul Mondial de Gimnastică din Cairo

Stan Filon 06.06.2021, 21:42
Medalie de aur la bârnă pentru Larisa Iordache. Românca a făcut istorie la Campionatul Mondial de Gimnastică din Cairo

Bucurie mare la Cairo, acolo unde Larisa Iordache a câştigat o medalie de aur la Campionatul Mondial de Gimnastică! Gimnasta din România s-a clasat pe primul loc la bârnă! Aceasta este cea de-a doua medalie obținută de Larisa Iordache în Egipt!

Larisa Iordache a câștigat medalia de aur la bârnă la Campionatul Mondial de la Cairo

După ce a obținut o medalie de bronz la paralele, iată că Larisa Iordache s-a mobilizat bine pentru proba de bârnă. Sportiva a obținut pentru România medalia de aur, după ce a obținut cel mai mare scor. A câştigat aurul în finala de la bârnă şi, chiar dacă a căzut, a obţinut medalia de aur datorită dificultăţii exerciţiului, fiind notată cu 13,366, după ce în calificări obţinuse 14,000. Gimnasta Maria Holbură, care este şi ea calificată la JO de la Tokyo, a fost rezervă la bârnă (11,200) şi sol (11,750).

Marian Drăgulescu, cel de-al treilea reprezentant al României la JO 2020, s-a retras din competiţia de la Cairo înaintea calificărilor la sărituri, din cauza unei accidentări. Sportivul a acuzat o contractură la spate. Gimnaştii sunt însoţiţi de antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan (fetele), Ştefan Gal şi Marius Urzică (băieţii).

Larisa Iordache a castigat medalia de aur la barna la Campionatul Mondial de la Cairo
Larisa Iordache a castigat medalia de aur la barna la Campionatul Mondial de la Cairo

Ce medalii a obținut Larisa Iordache în cariera sa

Larisa Iordache s-a născut pe data de 19 iunie 1996, la București. Provine dintr-o familie de sportivi. Fratele ei practică fotbal de performanță, mama ei a făcut handbal, iar tatăl fotbal. S-a apucat de gimnastică întâmplător după ce a fost remarcată în parc, de către Mariana Câmpeanu, antrenoarea clubului Dinamo, pentru ambiția de care dădea dovadă încercând să meargă pe role. A cucerit prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul “Mica Gimnastă” și de-atunci a tot câștigat titluri peste titluri.

Este medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, cifră mărită de extraordinara campioană la 14 după Europenele de la Mersin din decembrie 2020. S-a antrenat la Colegiul Național Sportiv „Cetate Deva”, iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani. Începând cu februarie 2019, Larisa s-a antrenat alături de Octavian Bellu și Mariana Bitang. Actualmente, este antrenată de soții Lacrămioara și Cristian Moldovan.

Urmăriți Impact.ro și pe